2019-03-19 08:04


Oficial Malta: România are toate ingredientele pentru a deveni o destinaţie turistică importantă

 |  16:33
Oficial Malta: România are toate ingredientele pentru a deveni o destinaţie turistică importantă

Româniaare toate ingredientele pentru a deveni o destinaţie turistică importantă, darnu ştie încă să le "împacheteze", crede Mario de Marco, secretarparlamentar pentru turism, mediu şi cultură în cadrul Guvernului din Malta.

"Aveţio ţară minunată, cu lacuri, munţi, mare, deciaveţi toate ingredientele. Este doar o chestiune de cum le împachetaţi. Înplus, şi oamenii sunt minunaţi. Deci, odată ce le aveţi pe toate acestea, estedoar o problemă de timp până când România va deveni o destinaţie importantă înEuropa", a declarat De Marco pentru MEDIAFAX.

Ela arătat că Malta a avut în primele 4 luni ale acestui an o creştere de 23% aturismului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care 2010a fost un an record în ceea ce priveşte numărul de turişti străini, adică 1,3milioane de persoane.

"Evidentcă am luat măsuri pentru stimularea fluxului de turişti. Malta este oinsulă, deci turiştii nu au cum să ajungă aici ca în România, cu trenul sauautocarul. Toţi turiştii noştri vin pe calea aerului, mai puţin cei care sosesccu feribotul din Sicilia, însă aceştia reprezintă doar 2%. De aceea, în primulrând am investit în infrastructură. Aveam acum câţiva ani 54 de rute. Am ajunsla 76 de noi rute", a afirmat De Marco.

Ela adăugat că Maltaa intensificat promovarea în media online, dar şi în ziare, reviste, tv, radio.

"Înplus, am învăţat care sunt avantajele reţelelor de socializare. Suntem prezenţipe Facebook şi Twitter, pentru că trebuie să acoperim tot. Pe de altă parte,punem mult accentul pe moştenirea culturală. Am reuşit să luăm fonduri europenepentru a restaura câteva obiective importante, precum unele biserici şicastele. Dar Maltanu este doar o destinaţie culturală, ci şi una pentru cei care cautădistracţia. Avem foarte multe evenimente, festivaluri", a adăugat el.

MinisterulTurismului din Malta are un buget anual de circa 35 de milioane de euro, dintrecare 16 milioane de euro destinaţi exclusiv promovării.

Malta a încasatanul trecut din turism mai mult de 1,1 miliarde de euro, adică peste 20% dinProdusul Intern Brut.

Laînceputul lunii mai, INS a anunţat că numărul turiştilor înregistraţi înRomânia în primul trimestru a crescut cu 13,2%, la 1,12 milioane. Turiştiiromâni au reprezentat în primul trimestru 78,1% din total, iar cei străini21,9%, ponderi apropiate de cele din acelaşi trimestru din 2010. În acelaşitimp, cazările în hoteluri au avut o pondere de 77,1% din totalul sosirilor înstructurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, în creştere cu 14,3%faţă de primele trei luni ale anului trecut.

Totuşi,patronatele hotelierilor şi agenţiilor de turism susţin că turismul românesc nua ieşit din criză, iar în primul trimestru al acestui an numărul turiştilorcazaţi în hotelurile româneşti a scăzut cu 20% faţă de perioada similară aanului trecut.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...