2017-01-19 04:23

ULTIMA ORA


OFICIAL: Smirnov a pierdut alegerile din Transnistria

 |  16:32
OFICIAL: Smirnov a pierdut alegerile din Transnistria

Actualul lider al regiunii separatiste Transnistria, Igor Smirnov, a pierdut alegerile prezidenţiale, după ce nu a reuşit să obţină suficiente voturi pentru a intra în cel de-al doilea tur de scrutin.

Comisia Electorală Centrală a anunţat rezultatele alegerilor pentru şefia regiunii separatiste din estul Republicii Moldova, dar care nu sunt recunoscute de Chişinău şi majoritatea comunităţii internaţionale. Evgheni Şevciuk, fostul preşedinte al Sovietului Suprem de la Tiraspol, echivalentul legislativului regiunii autonome, a obţinut 38,5% din voturi, în timp ce pe a doua poziţia s-a plasat Anatoli Kaminski, considerat „candidatul Moscovei”, cu 26,5%.

Igor Smirnov, care nu-şi va putea păstra astfel funcţia, a cerut deja la începutul acestei săptămâni anularea alegerilor de duminica trecută, motivând încălcări ale procesului electoral. Comisia Electorală a precizat că urmează să se pronunţe în privinţa solicitării lui Igor Smirnov în cursul zilei de miercuri. Alegerile din republica separatistă Transnistria au fost marcate de o campanie electorală în care Moscova şi-a retras sprijinul pentru liderul de până acum al regiunii, acuzându-l pe Igor Smirnov şi pe fiul acestuia că au deturnat fonduri de ajutor destinate Trasnsnistriei.

Anatoli Kaminski, liderul Sovietului Suprem este văzut drept candidatul sprijinit de Moscova, în timp ce surpriza a provenit din partea lui Evgheni Şevciuk, care a reuşit să obţină o victorie la o diferenţă considerabilă în primul tur de scrutin, însă insuficientă pentru a obţine mandatul. Cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor transnistrene va fi marcat de sprijinul pe care cel de-al treilea clasat, actualul deţinător al funcţiei, Igor Smirnov, îl va acorda pentru unul dintre cei doi candidaţi, fiind de aşteptat ca anunţul său să încline decisiv balanţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-02

TAGURI: alegeri Transnistria, rezultate alegeri Transnistria, Igor Smirnov, Evgheni Sevciuk, Anatoli KaminskiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image