2018-09-25 00:57


Ofiţer de poliţie de origine română judecat în Canada

 |  10:45
Ofiţer de poliţie de origine română judecat în Canada

Un ofiţer de poliţie canadian de origine română, Ioan-Florin Floria, este judecat săptămâna aceasta în Canada în cazul unei răpiri, fiind acuzat de abuz de încredere, obstrucţionarea încrederii, complice la răpire şi spălare de bani, relatează în ediţia sa de luni Toronto Star.

Florin a fost contactat de Simion Ternar, victima unei răpiri, care i-a cerut să-l ajute să descopere cine l-a răpit şi torturat în noiembrie 2005. 'Ştiam că era ofiţer de poliţie şi mă putea ajuta', a declarat Simion Ternar prin intermediul unui translator de limba română. El a afirmat de asemenea că răpitorii l-au ameninţat cu moartea dacă ar fi contactat poliţia.

Ternar a apelat la Floria, pe care îl cunoştea, pentru că ştia că este român şi a auzit că unul dintre răpitori vorbea în limba română, scrie Agerpres.

Simion Ternar, în vârstă de 31 de ani, se ocupa de întreţinerea unei culturi de marijuana într-un apartament din Thorncliffe Park Dr. El a fost răpit dintr-o parcare când pleca de la sala de gimnastică. Răpitorii l-au sunat de deţinătorul culturii şi l-au ameninţat că îi vor ucide copiii dacă nu plătea răscumpărarea pentru eliberarea lui Ternar. Proprietarul a plătit 200.000 de dolari şi Ternar a fost eliberat.

Ternar a afirmat că la aproximativ 15 ore după a fost eliberat s-a întâlnit cu Ioan-Florin Floria, care l-a asigurat că va investiga cazul. Dar în loc să fie cel care aduce răpitorii în faţa justiţiei, Floria este cel judecat. El a pledat nevinovat la toate capetele de acuzare. Ternar susţine că Floria i-a cerut să nu sune la poliţie şi nici să nu meargă la spital, deşi avea numeroase lovituri în zona feţei.

Floria a adus fotografii surprinse de o cameră de supraveghere. Una îl arată pe Ternar mergând la sala de gimnastică şi cealaltă arată un bărbat despre care Ternar crede că ar fi răpitorul. 'Floria nu a putut obţine o fotografie care să arate faţa suspectului', a declarat Ternar. În altă fotografie apar maşina lui Ternar şi camionul răpitorului fără ca numărul de înmatriculare al acestuia să fie vizibil. Floria ar fi spus, potrivit lui Ternar, că este posibil ca poliţia să fie în spatele răpirii, pentru că răpitorii au lucrat perfect.

După patru întâlniri cu Floria şi la un an de la momentul răpirii, Ternar a apelat în cele din urmă la poliţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-07-10

TAGURI: ofiter, politie, judecat, canada
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...