2018-12-19 05:34


Olanda nu susține garantarea împrumutului finlandez

 |  08:34
Olanda nu susține garantarea împrumutului finlandez

Purtătorul de cuvânt al Ministerului olandez de Finanţe, a declarat că țara sa respinge ideea unei garanţii obţinută de Finlanda pentru rambursarea contribuţiei sale la împrumutul internaţional în valoare de 159 miliarde euro promis Greciei.

„Afacerea nu este încheiată (...), pentru că totul trebuie discutat cu ansamblul ţărilor” care participă la împrumutul internaţional, a declarat purtătorul de cuvânt, Niels Redeker. Acesta a subliniat că „două ţări nu au cum să bată palma în colţul lor fără a fi implicate celelalte state”, informează Agerpres. „De-a lungul negocierilor, Olanda a avertizat că dacă finlandezii obţin o garanţie, atunci şi noi vrem acelaşi lucru”, a adăugat Redeker reacţionând la declaraţiile anumitor deputaţi olandezi care au temeri ca țara lor ar putea avea de suferit din punct de vedere financiar.

Ministerul olandez de Finanţe, prin purtătorul său de cuvânt, a precizat că gestul Olandei nu este singular şi a citat ca exemple Slovacia şi Slovenia.

Jan Kees de Jager, Ministrul olandez de Finanţe, a declarat într-un interviu că Europa este un spațiu al transparenței, iar două țări nu pot încheia un târg ingnorându-le pe celelalte.

Ministrul finlandez de Finanţe a anunțat marţi un acord cu Grecia. Autoritățile de la Atena au permis garantarea rambursării contribuţiei Finlandei la împrumutul internaţional promis în iulie.„În termenii unui acord între ministerele finlandez şi grec de finanţe, Grecia va depune în conturile statului finlandez o suma care, adăugată dobânzii ce o va produce, să acopere valoarea împrumutului garantat de Finlanda”, precizase ministerul de la Helsinki într-un comunicat. Garanția a fost în prealabil fixată de Helsinki


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...