2017-01-22 12:07

ULTIMA ORA


Olanda vrea să interzică uciderea ritualică a animalelor

 |  17:11
Olanda vrea să interzică uciderea ritualică a animalelor

O iniţiativă a Olandei, care doreşte să stopeze uciderea ritualică a animalelor, se află în fruntea agendei de discuţii a întâlnirii liderilor europeni ai evreilor, care are loc în capitala Poloniei, Varşovia.

Evenimentul reprezintă cea mai mare adunare a rabinilor în Polonia, după cel de-al Doilea Război Mondial, ţară în care se află a doua comunitate de evrei ca număr de membri din lume. Potrivit unei iniţiative adoptată de parlamentarii olandezi, animalele sacrificate trebuie mai întâi sedate, pentru a nu suferi şi mai mult atunci când sunt sacrificate. Însă în cazul sărbătorii evreieşti „shechita”, ritualul sacrificării presupune ca animalele să fie conştiente până în ultima clipă.

Iniţiativa a provocat discuţii aprinse atât în cazul comunităţii evreieşti, care numără circa 50.000 de membri, dar şi a numeroasei comunităţi musulmane, de 1,2 milioane, care prevede la rândul său ritualuri de sacrificare tradiţionale. Concluziile discuţiilor se anunţă sensibile, în contextul în care rabinul şef al Poloniei, Michael Schudrich, a subliniat că ultima dată când „shechita” a fost interzisă a fost pe timpul naziştilor. „Chiar dacă nimeni nu vrea să compare Olanda cu naziştii, în mod cert această interdicţie ne trezeşte amintiri foarte neplăcute”, a precizat acesta.

Pe de altă parte, lidera Partidului Animalelor din Olanda, Marianne Thieme, a negat că propunerea legislativă încalcă în vreun fel libertatea religioasă, precizând că rolul acesteia este să limiteze suferinţa unor vietăţi despre care s-a dovedit ştiinţific că simt durerea în mod conştient.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image