2017-01-18 14:41

ULTIMA ORA


Olguţa Vasilescu i-a făcut plângere lui Băsescu la CNCD

 |  20:07
Olguţa Vasilescu i-a făcut plângere lui Băsescu la CNCD

Preşedinta Comisiei pentru egalitate de şanse a Senatului, Lia Olguţa Vasilescu (PSD) a solicitat Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) sancţionarea lui Traian Băsescu pentru “afirmaţii discriminatorii” privind persoanele cu dizabilităţi.  Declaraţiile au fost făcute de preşedinte la B1 TV în cadrul unei emisiuni care l-a avut ca invitat.

“Făcând referire la monarhie, acesta s-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă un urmaş al regelui s-ar naşte handicapat”, se arată în scrisoarea trimisă de social-democrată preşedintelui CNCD, postată pe blogul personal. Vasilescu atrage atenţia că au existat preşedinţi importanţi ai lumii care au avut dizabilităţi, cum ar fi Franklin Delano Roosvelt, care a condus SUA între 1933 şi 1945, “într-o perioadă istorică extrem de grea, dar cu rezultate remarcabile”. “Menţionez, de asemenea, că legislaţia nediscriminatorie la adresa persoanelor cu handicap l-a ajutat pe Traian Băsescu să ajungă şef de stat chiar dacă, aşa cum el însuşi a recunoscut, o comisie de la Institutul de Marină l-a respins la vizita medicală pentru că nu vede bine cu un ochi”, se precizează în scrisoare

În contextul discuţiei despre implicarea “ex-regelui Mihai” în jocurile politice autohtone, preşedintele Traian Băsescu a menţionat că el nu are alergie la ideea de monarhie, ba chiar “simpatizează regimul monarhic, ca structură”, dar că monarhia are mari deficienţe. “Ce te faci cu unul (şef de stat- n.r.) care e pe vaţă şi pe urmă mai lasă şi moştenitori, dacă Doamne fereşte iese vreunul cu dizabilităţi, ce te faci? Rămâi cu el şef de stat? Deci astea sunt deficienţele monarhiei", a spus Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-11-07Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image