2016-10-24 03:11

ULTIMA ORA


Omagiul lui Kim Jong Il, refuzat de Japonia, SUA și Europa

 |  07:12
Omagiul lui Kim Jong Il, refuzat de Japonia, SUA și Europa

Mai multe țări europene, Statele Unite și Japonia au refuzat să participe joi la un minut de reculegere păstrat în memoria liderului Kim Jong Il, decedat sâmbătă. Omagiul a fost propus de reprezentanții Coreei de Nord în Adunarea Generală a ONU.

Preşedintele Adunării Nassir Abdulaziz al-Nasser a susținut că acest minut de reculegere este un "act protocolar", însă mai mulți diplomaţi occidentali au considerat "nepotrivit" acest omagiu. Consiliul de Securitate al ONU a refuzat o cerere a Coreei de Nord pentru a onora memoria liderului ei decedat, au explicat aceștia.

Liderul nord-coreean "este fără îndoială responsabil pentru moartea a zeci de mii de persoane. Acesta nu este un model pentru ONU ", a argumentat unul dintre diplomaţii care s-au opus. În timpul acestui omagiu, la care abia o treime din cele 193 de ţări ale Adunării Generale a ONU au luat parte, ambasadorul Coreei de Nord la ONU Sin Son-Ho şi un alt diplomat al misiunii nord-coreene stăteau în picioare cu capul plecat.

Majoritatea țărilor europene pe lângă Marea Britanie, Franţa, Germania, dar și Statele Unite şi Japonia, nu au participat la minutul de reculegere.

Regimul nord-coreean a anuțat luni moartea lui Kim Jong Il. Deși acesta a decedat sâmbătă, ştirea a fost ţinută secretă aproape două zile de regimul comunist, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-15

TAGURI: Kim_Jong-Il, ONU, Europa, omagiu, Japonia, SUA



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Omagiu Vasile Voiculescu. Manifestări cultural-artistice şi premii Cu ocazia împlinirii a 132 de ani de la naşterea lui Vasile Voiculescu, la Buzău au fost două... 17 Oct 2016 | (0)
Ion Iliescu i-a adus un ultim omagiu lui Radu Câmpeanu Ion Iliescu a declarat, sâmbătă, la Senat, unde a venit să transmită un ultim omagiu lui Radu... 22 Oct 2016 | (13)