2017-01-18 12:10

ULTIMA ORA


Omar Suleiman a devenit preşedinte de facto al Egiptului. Suleiman: Schimbarea a început

 |  07:20
Omar Suleiman a devenit preşedinte de facto al Egiptului. Suleiman: Schimbarea a început

Hosni Mubarak i-a transferat toate prerogativele prezidenţiale lui OmarSuleiman, care devine astfel preşedinte de facto al Egiptului, a declarat, joi,ambasadorul egiptean în Statele Unite, Sameh Shoukry, citat de CNN. El a adăugat că, potrivit Constituţiei egiptene, Suleiman -numit în funcţia de vicepreşedinte după declanşarea protestelor de stradă dinEgipt - a preluat toate prerogativele prezidenţiale, inclusiv cele legate decomanda armatei sau de eventuala suspendare a stării de urgenţă.

Shoukry a adăugat că Mubarak nu mai deţine, practic, nici un fel deprerogative, însă rămâne şef al statului de jure.

Conform Constituţiei, Suleiman dispune de întreaga autoritateprezidenţială, însă nu poate amenda Constituţia, nu poate dizolva Parlamentulşi nu poate demite Guvernul.

Omar Suleiman: Schimbarea a început

"Schimbarea a început, deciziile constituţionale aufost luate", a declarat Suleiman, la scurt timp după anunţul lui Mubarak,potrivit căruia i-a delegat acestuia prerogativele preşedintelui republicii.

"După ce preşedintele m-a însărcinat cu această responsabilitatenaţională, aceea de a apăra securitatea şi stabilitatea Egiptului (...), certuturor să participe în vederea atingerii acestui obiectiv", a adăugat el.

"Să adoptăm o nouă cale pentru a realiza speranţeletuturor generaţiilor (...). Tineri din Egipt, eroi ai Egiptului, mergeţiacasă", a adăugat el.

"Mă angajaez să (...) apăr revoluţia tinerilor (...) şi să realizezrevendicările poporului", a continuat Suleiman.

Hosni Mubarak a declarat, joi seară, că , însă presa internaţională a publicattraduceri diferite ale declaraţiei sale. Iniţial, CNN a relatat că Mubarak avorbit despre transferul "unora dintre prerogative", revenindulterior şi precizând că declaraţia se referea la un "transfer deputere".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image