2017-01-21 00:14

ULTIMA ORA


Omul de afaceri libanez Said Baaklini, audiat la DIICOT

 |  13:45
Omul de afaceri libanez Said Baaklini, audiat la DIICOT

Omul de afaceri libanez Said Baaklini s-a prezentat, miercuridimineaţa, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de CriminalitateOrganizată şi Terorism (DIICOT), pentru a fi audiat în dosarul privindfalimentarea Rodipet, informează Agerpres.

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT au efectuat percheziţii la sediulşi punctele de lucru ale SC Libarom Agri SRLşi la locuinţaadministratorului libanez al firmei, Said Baaklini.

Această acţiune este o continuare a anchetei în dosarul privindactivitatea infracţională a mai multor învinuiţi prin intermediul SC RodipetSA, actualmente SC Network Press Concept SA.

Procurorii DIICOT susţin că fraţii AwdiHassan şi Awdi Mehdi, patronii Rodipet, au creat acestei societăţi unprejudiciu de 35,5 milioane de euro.

În urmă cu un an, în iunie 2010, procurorii DIICOT au pus sechestruasigurator pe 25 de imobile, din care cinci hoteluri, peste 150 de autovehiculeşi utilaje şi au efectuat 24 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, Constanţaşi Ilfov pentru a documenta activitatea grupului infracţional organizat ce aavut ca scop însuşirea, folosirea şi traficarea activelor SC Rodipet SA. Totatunci s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de nouă persoane.

Potrivit DIICOT, cercetările efectuate până la acea dată au stabilit căîn perioada post-privatizare, începând din 2003, administratorii Rodipet au duso politică de falimentare a societăţii, care s-a soldat cu un prejudiciu de35,5 milioane euro.

Foto: Agerpres


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image