2018-12-18 13:43


ONU acuză autoritățile siriene de crime împotriva umanității

 |  11:31
ONU acuză autoritățile siriene de crime împotriva umanității

Comisarul ONU pentru drepturile omului, Navi Pillay, a avertizat vineri Consiliul de Securitate să sesizeze justiția internațională în cazul Siriei. Pillay susține că are dovezi solide împotriva autorităților siriene care au comis „crime contra umanității”.

„Dovezile arată cã au fost comise crime împotriva umanității. Chem Consiliul de Securitate al ONU să prezinte dosarul Curții Penale Internaționale (CPI)”, a declarat comisarul ONU într-un interviu, informează Agerpres.

Organizația ONU, condusă de comisar, a întocmit o listă cu numele a 50 de lideri sirieni din cadrul regimului Bashar al-Assad, considerați responsabili de violențe, tortură și asasinate.

Pillay s-a declarat “puțin optimistã” față de o sesizare rapidã a CPI, adăugând cã eventualele acțiuni ce vor fi întreprinse ar putea fi examinate luni într-o reuniune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. Aceasta adaugă că ONU dispune de dovezi solide împotriva autorităților siriene care au împușcat minifestanți și au torturat prizonieri, încluziv copii și femei. Au fost indentificate cazuri în care guvernul a închis spitale înainte de a lansa asaltul împotriva unui oraș, pentru a împiedica rãniții să fie tratați.

Publicat joi 18 august, un raport de 12 pagini elaborat de o misiune de experți mandatați de Pillay, prezintã un catalog grav de brutalitãți și acte de represiune împotriva populației civile siriene, ce ar putea intra sub incidența 'crime contra umanitãții',


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-07-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...