2017-01-21 19:34

ULTIMA ORA


Operaţiunile aeriene continuă deasupra Libiei. Forţele lui Kadhafi bombardează oraşul Misrata

 |  16:25
Operaţiunile aeriene continuă deasupra Libiei. Forţele lui Kadhafi bombardează oraşul Misrata

Operaţiunileaeriene continuau duminică deasupra Libiei în cadrul coaliţiei internaţionale.Forţele loiale liderului libian Muammar Kahdafi bombardează oraşul Misratafolosind tancuri, artilerie şi tunuri, a declarat un martor ocular citat deCNN.

Operaţiuneaa început sâmbătă cu survolarea teritoriului libian de către avioane devânătoare Rafale şi Mirage 2000, care au distrus mai multe blindate aleforţelor loiale lui Kadhafi.

15.30 - Coaliţia va ataca liniile de aprovizionare ale forţelor lui Kadhafi

Următoareaetapă a raidurilor coaliţiei împotriva forţelor lui Muammar Kadhafi va constaîn atacarea liniilor de alimentare pentru limitarea capacităţilor de luptă aleacestora, a declarat duminică şeful Statului Major interarme al SUA, amiralulMichael Mullen.

Ela precizat pentru CNN că nu este însă vorba despre îndepărtarea de la putere alui Kadhafi.

Primafază a atacurilor aeriene desfăşurate împotriva Libiei este "unsucces" şi a permis instaurarea unei zone de interdicţie aeriană, adeclarat duminică amiralul Michael Mullen pentru postul de televiziune ABC.

Atacurileaeriene desfăşurate sâmbătă cu ajutorul avioanelor franceze şi britanice dar şisalva de peste 110 rachete de croazieră "au fost un succes până înprezent", a adăugat el.

15.07 - Forţele lui Kadhafi bombardează oraşul Misrata

Forţeleloiale liderului libian Muammar Kahdafi bombardează oraşul Misrata, duminică,folosind tancuri, artilerie şi tunuri, a declarat un martor ocular citat deCNN.

Rebeliidin oraş au ripostat, a declarat sursa citată, în timp ce pentru moment nuexistă informaţii despre eventuale victime.

Unpurtător de cuvânt al rebelilor din Misrata, Mohamed, a declarat pentru BBCNews Online că situaţia din oraş este "cu adevărat" îngrozitoare.Bombardamentele au fost reluate "în mod incredibil" pentru a treia zidupă o scurtă pauză în care forţele internaţionale au intervenit, a declaratel. "Misrata este rasă de pe suprafaţa pământului chiar acum, am auzit căcentrul oraşului este aproape distrus", a adăugat el.

Unmartor ocular din Misrata a declarat pentru BBC că tancuri ale Guvernului auintrat în centrul oraşului. El susţine că a avut loc un "masacru", încare au fost răniţi 40 de civili şi alţi cel puţin zece au fost ucişi. Potrivitacestuia, sunt atacate clădiri civile.

14.34 - Avioanele americane au vizat poligoane şi sisteme de apărare antiaeriană în Libia

Ţintele vizate duminică de avioanele americane au fost "înprincipal terenuri ale aviaţiei şi sistemele lor de apărare antiaeriană",a declarat purtătorul de cuvânt al US Africa Command la Stuttgart, Germania.

Duminică,19 avioane americane, între care trei bombardiere invizibile pe radar B2, auatacat obiective din Libia, a anunţat Kenneth Filder.

Raidurileau fost conduse de "trei B2 ale forţelor aeriene americane, precum şi deF-15 şi F-16 ale forţelor aeriene şi de un avion AV8-B al Marinei", adeclarat el.

Ţintelevizate au fost "în principal terenuri ale aviaţiei şi sistemele lor deapărare antiaeriană", a adăugat el.

Nicioaeronavă americanănu a fost atinsă de adversar, a precizat Fidler.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image