2017-01-23 04:46


Opoziţia a depus la Parlament noua moţiune de cenzură

 |  18:29
Opoziţia a depus la Parlament noua moţiune de cenzură

PNL şi PSD audepus, vineri, la Parlament, noua moţiune de cenzură, iniţiată ca urmare aasumării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei.

Moţiunea decenzură are 22 de pagini şi a fost semnată de 137 de parlamentari.

Aceasta a fostdepusă de către viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, deputatul PSDCristian Dumitrescu şi senatorul PSD Ecaterina Andronescu.

EcaterinaAndronescu a precizat că titulul moţiunii de cenzură este "Legea educaţieinaţionale - o lege anti-educaţie şi anti-românească". Ea a spus că PSD şiPNL au decis iniţierea acestei moţiuni de cenzură pentru că sistemul deînvăţământ "o aştepta".

"Reprezintăun act de dreptate pentru această nedreptate de a se asuma o lege care nu a ieşitdin procedurile parlamentare şi care vine prin procedura de asumare arăspunderii cu un text diferit ce cel care a ieşit din CameraDeputaţilor", a afirmat ea.

VicepreşedintelePSD a menţionat că principalele critici din textul moţiunii se referă la lipsamodernizării sistemului de învăţământ, lipsa unor compatibilităţi cu tendinţeleeuropene, precum şi aspecte legate de constituţionalitatea demersului, precumşi a unora dintre articolele legii.

La rândul său,Eugen Nicolăescu a afirmat că PNL nu îşi arogă drepturi speciale asupramoţiunii, ţinând cont de faptul că liberalii au anunţat primii că vor iniţiaacest demers după angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei.

"Eu aş vreasă fim de data asta mai puţini aroganţi şi să spunem simplu că PNL şi PSD auconvenit asupra unui text al moţiunii. (...) Trebuie să remarcaţi că o moţiunecu atâtea pagini şi cu atâtea lucruri scrise am putut să o redactăm în 24 deore de la angajarea răspunderii", a adăugat el.

Deputatul PNL aprecizat că textul a fost semnat de 74 de parlamentari de la PNL şi 63 de laPSD.

Întrebat ceşanse are această moţiune, în condiţiile în care precedenta care, s-a votat cudouă zile în urmă, a fost respinsă cu o diferenţă de 17 voturi faţă de minimulde 236 necesare, Nicolăescu a răspuns: "Dacă precedenta moţiune a foststrict politică, aceasta are în vedere viitorul României. Cred că niciunparlamentar cu bună credinţă, cu conştiinţă, care se gândeşte la viitorulcopiilor lui, nu va rămâne indiferent la această moţiune şi ar trebui să ovoteze. Considerăm că unii parlamentari ai puterii se vor desprinde de comandapolitică, în primul rând vor vota, nu cum au procedat la precedenta moţiune, şiîn al doilea rând vor vota pentru respingerea acestei propuneri".

Moţiunea decenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile dela data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de ladata când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Pentru adoptareaunei moţiuni de cenzură sunt necesare 236 de voturi, număr mai mare decât celal parlamentarilor din formaţiunile de opoziţie.

De altfel,miercuri, moţiunea de cenzură a opoziţiei, intitulată "Moţiunea Românieimajoritare, moţiune populară", a întrunit doar 219 voturi"pentru", faţă de 236 necesare pentru adoptare, iar un vot a fostanulat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-04-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VLAD
30 Oct 2010

Dupa cum am prevazut cu mult inainte de a se intampla ceea ce acum este o certitudine, Ponta, de cand a fost propulsat de Nastase in postul de lider al PSD, nu a facut decat sa-si etaleze incompetenta politica. Micul Titulescu a ajuns acum atat de mic incat tot ceea ce face iese numai pe dos. Ultimele articole din presa care au aparut pe tema modului cum PSD-ul a gestionat campania pentru promovarea motiunii impotriva guvernului sunt o sinteza a derapajelor acestui infumurat incompetent care, de cand s-a vazut papà si-a inceput cariera de lider cu o campanie desentata impotriva lui Geoana in fata caruia nici nu ar trebui sa treaca. De fapt, el nu este decat o marioneta a lui Nastase care si de aceasta data a demonstrat ca el este, de fapt, adevaratul lider al PSD dar care nu face altceva decat sa manipuleze in favoarea lui toate actiunile din partid. Am avut dreptate ca PSD-ul va cadea incet, incet in preferintele electoratului pana cand Ponta nu va fi demis impreuna cu Nastase pentru ca Geoana sa revina la conducerea partidului. In ce priveste pe Iliescu, acesta ar trebui sa se retraga definitiv la pensie si sa lase locul unor oameni de profesie care sa conduca partidul nu cu mineriade sau cu manipulari de tip Nastase. De fapt, el este adevaratul vinovat ca Basescu a ajuns la putere datorita faptului ca el l-a propulsat in politica si in functii inalte.

Adauga un comentariu

Random image