2017-01-24 01:04


Oprea: Să le fie ruşine politicienilor care vor să câştige voturi pe spatele militarilor. Toate pensiile sub 3.000, cu stagiul complet, au crescut

 |  15:49
Oprea: Să le fie ruşine politicienilor care vor să câştige voturi pe spatele militarilor. Toate pensiile sub 3.000, cu stagiul complet, au crescut

Ministrul ApărăriiNaţionale, Gabriel Oprea, a declarat miercuri că în ultimele zile a asistat laun atac sistematic la adresa instituţiei militare, el acuzând "linşajulmediattic", care este opera politicienilor "ahtiaţi dupăprocente", pentru care aceştia sunt gata să plătească orice preţ.

MinistrulApărării a spus că doreşte să le mulţumească celor 5.000 de oameni din armataromână implicaţi în procesul de recalculare a pensiilor militare şi a spus că,din păcate, munca acestora este umbrită de cei care încearcă să târască armataîn dispute politice.

"Am asistat înultimele zile la un atac sistematic la adresa instituţiei militare şi chiar laadresa celor care au vorbit public în numele ei. Şi eu spun foarte clar şirăspicat: să le fie ruşine celor care-şi bat joc de munca acestor mii deoameni", a spus ministrul Gabriel Oprea.

El a adăugat cămilitarii implicaţi în procesul de recalculare nu fac decât să aplice legea şinu sunt obligaţi să suporte injuriile unor indivizi care nu ştiu ce înseamnăarmata.

"Eu sunt ompolitic. Prin urmare, cine vrea cu orice preţ să lanseze atacuri politice, sămă atace pe mine. Dar să-i trateze pe militari cu respectul cuvenit. (...) Îisomez pe toţi cei care vor să facă jocuri politicianiste pe seama armatei sălase această instituţie în pace şi să nu o târască în mocirla lor", a spusOprea. El a adăugat că este evidentă miza acestei campanii care este susţinutăfuribund de anumite partide.

De asemenea, ministrula acuzat "linşajul mediatic", care în opinia sa este opera celor carevor cu orice preţ să câştige voturi pe spatele militarilor.

"Mă refer lapoliticienii iresponsabili care mint şi manipulează doar de dragul procentelordin sondaje. Scopul lor este să-i întoarcă pe militari împotriva militarilor şipe toţi împotriva propriei ţări. (...) Lor nu le pasă de pensii! Nici de celemilitare şi nici de cele civile şi le pasă mai mult de blana ursului din pădurepe care nu ştiu cum să o mai împartă", a spus Oprea, adăugând că estevorba despre politicieni "ahtiaţi după procente" pentru care suntgata să plătească orice preţ, inclusiv să-i înşele pe militari şi sădezinformeze opinia publică.

"Să le fie ruşinepentru ceea ce fac şi sper să primească din partea acestei ţări exact ceea cemerită", a adăugat ministrul Apărării.

"În acest moment,situaţia recalculării se prezintă astfel: un număr de 66.389, adică circa 82%din totalul beneficiarilor au depus la centrele militare formularul pentruobţinerea adeverinţelor de venit. La Direcţia financiar contabilă au sosit52.000 de dosare. Dintre acestea au fost procesate 25.798", a mai declaratministrul Apărării.

El a susţinut că toatepensiile pe care ministerul le-a recalculat ale celor care au stagiul completşi au o valoare sub 3.000 de lei au crescut, iar acest lucru îl poate verificaoricine.

"Acesta a fostangajamentul meu şi al premierului. Vă rog să verificaţi pentru a demonta punctcu punct minciunile care s-au spus şi să vedeţi că ne-am ţinut de cuvânt",a spus ministrul Gabriel Oprea.

El a adăugat că şi dindosarele procesate pentru cariera militară incompletă cu pensii de până la3.000 de lei aproximativ 80% au crescut.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image