2017-01-17 06:58

ULTIMA ORA


Oprescu a discutat cu edilii de sector despre Legea Capitalei, câinii vagabonzi şi situaţia RADET

 |  14:31
Oprescu a discutat cu edilii de sector despre Legea Capitalei, câinii vagabonzi şi situaţia RADET

Primarulgeneral Sorin Oprescu, s-a întâlnit, duminică la prânz, cu edilii sectoarelorbucureştene, pentru a discuta problemele legate de Legea Capitalei, câiniivagabonzi şi situaţia RADET.

SorinOprescu a spus că au fost discuţii generale şi că a dorit să cunoască părereaprimarilor de sector nu asupra tehnicii legislative, ci asupra principiilor.

Înceea ce priveşte problema câinilor comunitari, Oprescu a susţinut că estedepăşită de mult de cadrul legislativ.

Referitorla situaţia RADET, Oprescu a precizat că le-a prezentat primarilor scenariilefăcute pentru a fi pregătiţi pentru situaţiile care ar putea apărea pe viitorşi care ar putea avea efecte asupra creşterii preţului la gigacalorie.

"Trebuiesă fim pregătiţi când «băieţii aştia» care vor să crească gigacaloria şi să neceară datorii care or fi fost, probabil, nu le-am pus niciodată la îndoială,iar noi nu vom putea face subvenţiilor", a spus primarul general.

Înceea ce priveşte Legea Capitalei, Oprescu a spus că nu i se poate luacetăţeanului dreptul de a alege primarul de sector. Edilul a susţinut că eleste de părere că primarii de sector ar putea primi funcţii de viceprimari şiar putea avea drept de veto în ceea ce priveşte dimensiunea financiară asectorului pe care-l reprezintă.

Dupădiscuţii, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a spus că a solicitaturgentarea organizării referendumului, pentru martie, cel târziu aprilie.

Înceea ce priveşte problema câinilor vagabonzi, Chiliman spus că aceaste este lafel ca şi acum 10 ani, el acuzând că primarii s-au folosit de această situaţiepentru a-şi face imagine.

"Măbucur că administraţia Primăriei sprijină ideea unui parteneriat cu sectoareleîn ideea adunării câinilor. Avem organizat un asemenesa sistem prin PoliţiaAnimamelor în cadrul Poliţiei Comunitare Sector 1", a spus Chiliman.

Referitorla situaţia RADET, edilul Sectorului 1 a spus că văzut raportul întocmit, darcă aşteaptă şi alte informaţii de la primarul general. "Am spus că oricesoluţie care va oferi cetăţenilor un serviciu de calitate mai bună şi un preţrezonabil este o soluţie care poate fi acceptată", a arătat Chiliman.

Larândul lui, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat că nu susţineconcesionarea RADET, că trebuie găsită soluţia cea mai practică, trebuie luatexemplul din alte ţări. El a dat exemplul sistemului din Washington, undecompania de furnizare a căldurii este subordonată primăriei, dar bugetul esteorganizat pe tipul parteneriatului public - privat.

Înceea ce priveşte problema câinilor maidanezi, edilul sectorului 5 a spus că vasusţine formulele prezentate de Primăria Capitalei privind organizarea în acestsens a serviciilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-08-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
31 Ian 2011

Ce mare baza poate pune S orin Oprescu pe primarii de la sectoare?Atata vrem e cat acestia nu ii sunt subordonati,totul se va r ezuma la discutii de prin cipii!Intorsi pe "mosiile " din sectoare,fiecare d in cei sase isi va vedea de interesele personale!B ucuresteanul?E treaba lui Oprescu!

Adauga un comentariu

Random image