2018-12-18 21:24


Oprescu: Lucrările pentru supralărgirea Şoselei Pipera sunt în grafic. Exproprierile sunt terminate

 |  15:28
Oprescu: Lucrările pentru supralărgirea Şoselei Pipera sunt în grafic. Exproprierile sunt terminate
Lucrărilepentru supralărgirea Şoselei Pipera şi pasajul denivelat sunt în grafic, fiindamplasate grinzile pe trei tronsoane ale podului şi executaţi toţi piloţiiforaţi, iar problema exproprierilor este rezolvată, a declarat, duminică,primarul general Sorin Oprescu.

SorinOprescu a verificat, duminică, stadiul lucrărilor la obiectivul de investiţii"Supralărgire Şoseaua Pipera (Floreasca - CF Bucureşti - Constanţa) şi Pasaj denivelat", ediluldorind să se asigure că lucrarea va fi finalizată la termenul stabilit.

"Lucrarea este în grafic, s-au executataproape toţi piloţii foraţi şi pe trei tronsoane ale podului au fost dejaamplasate grinzile. Exproprierile sunt terminate, aşa că nu există niciun motivca termenul estimat să fie depăşit şi ca întregul proiect să nu fie dat încirculaţie până la sfârşitul acestui an", a spus SorinOprescu.

Primarulgeneral a adăugat că, fiind un proiect în derulare, nu se pune problema să nufie acoperită partea de finanţare.

Proiectulvizează lărgirea la şase benzi a Şoselei Pipera (faţă de două câte sunt înprezent), între Calea Floreasca şi Calea ferată Bucureşti - Constanţa şiconstrucţia unui pasaj prin care să se realizeze supratraversarea bulevarduluiBarbu Văcărescu, pe de o parte, şi a Căii Floreasca pe de altă parte.

SupralărgireaŞoselei Pipera este necesara pentru asigurarea accesului în zona de nord aCapitalei dinspre A3, în contextul în care condiţiile dificile decirculaţie în această zonă conduc la sporirea timpului de parcurgere adistanţelor şi la consum mărit de carburanţi.

Totodată,realizarea lucrărilor de lărgire a Şoselei Pipera şi a pasajului denivelat vareduce nivelul de zgomot în zonă.

Drumulcare va fi realizat va avea lungimea de 1,52 kilometri şi lăţimea de 34 demetri, realizarea lui fiind estimată în 18 luni de la data începeriilucrărilor.

Pânăîn prezent s-au executat 197 de piloţi din totalul de 201, lungimea totală apiloţilor foraţi fiind până în prezent 4.925 de metri, reţeaua de termoficareeste finalizată în proporţie de 75%, cea de telecomunicaţii în proporţie de90%, iar cea de alimentare cu apă în proporţie de 45%.

Înacest proiect a cărui valoare este de 106.022.831,34 de lei din care TVAreprezintă 16.928.015,25 de lei, constructor este Asocierea PA&COInternational SRL şi F. Kirchhoff Strebenbau GmbH Co KG.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-04-22
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
04 Apr 2011

Bineinteles ca va fi gata ,la timp!Vine primavara,si apoi vara,vreme propice pentru lucrarile in constructii!E bine ca Oprescu a rezolvat problema exproprierilor!
Random imageUltimele stiri


loading...