2019-01-24 04:30


Opt tone de deşeuri electronice, strânse într-o lună în sectorul 1 al Capitalei

 |  14:42
Opt tone de deşeuri electronice, strânse într-o lună în sectorul 1 al Capitalei

Bucureşteniidin sectorul 1 al Capitalei au predat, într-o lună, firmelor de specialitate,opt tone de deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE).

"Campaniilede informare lansate de Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti, Romprest şiEnviron în urmă cu aproape doi ani produc efecte benefice pentru mediu.Firmele, dar mai ales asociaţiile de proprietari din sectorul 1 şi-au făcut unobicei ca, în fiecare lună, să predea aparatura electrocasnică nefolositoarecompaniei specializate pentru colectarea unor astfel de deşeuri", se aratăîntr-un comunicat.

Campania"Alungă fantomele electronicelor vechi", cea mai mare campanie decolectare selectivă şi reciclare a deşeurilor electrice, electronice şielectrocasnice din Capitală, a ajuns la final.

Ceimai activi participanţi la campanie - cetăţeni, asociaţii de proprietari,agenţi economici şi instituţii din Sectorul 1 - au fost premiaţi de cătreprimarul Andrei Chiliman, marţi, în cadrul Galei de decernare a premiilor ce aavut loc la complexul Romexpo.

"Deşeurileelectronice, electrice şi electrocasnice sunt un pericol pentru mediu. Lăsatela voia întâmplării pe spaţiile verzi sau pe stradă, ele ne pot afectasănătatea. Suntem prima administraţie locală care implementează la nivelulîntregii comunităţi un program de conştientizare şi colectare selectivă aDEEE-urilor. Grija pentru mediu începe de la noi de acasă", a declaratAndrei Chiliman.

Campania"Alungă fantomele electronicelor vechi", derulată de Sectorul 1 alMunicipiului Bucureşti, în parteneriat cu Compania Romprest şi AsociaţiaEnviron, a implicat, pe de o parte, asociaţiile de locatari şi, pe de altăparte, instituţiile şi companiile aflate în sectorul 1. Programul a fostdezvoltat cu ajutorul echipelor de voluntari, vânătorii de fantome, care aufost în permanent în contact cu participanţii la campanie, mai arată sursacitată.

Timpde o lună, în perioada 1-30 noiembrie, cetăţenii, agenţii economici şiinstituţiile din sectorul 1 s-au putut debarasa gratuit de aparaturaelectrocasnică nefolositoare, care le ocupa inutil spaţiul în locuinţe.

Echipelede voluntari implicate în campanie au avut o activitate intensă care s-a soldatcu 7.950 kg de DEEE-uri colectate. Asociaţiile de proprietari au contribuit cu550 kg, instituţiile cu 4730 kg, companiile cu 1.100 kg, iar cetăţenii cu 1.560kg.

Locuitoriipot renunţa la aparatura electrocasnică nefolositoare: monitoare de calculator,televizoare, aparate de radio, frigidere, maşini de spălat sau alte echipamenteelectrocasnice vechi.

Pelângă campania proprie de ridicare a DEEE-urilor, administraţia locală sectorul1 s-a alăturat şi campaniei naţionale "Marea Debarasare", iniţiată deMinisterul Mediului şi Pădurilor.

Echipamenteleelectrocasnice colectate sunt preluate de către Asociaţia "Environ"în vederea tratării lor ecologice, valorificării şi reciclării, în conformitatecu legislaţia europeană de mediu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-09-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...