2019-02-21 08:04


Oraşul Milano pare să devină “o zonă de toleranţă-zero faţă de romi”

 |  13:42

Oraşulitalian Milano, cunoscut pentru gusturile culinare alese şi pentru prezentărilede modă, pare să se transforme într-o "zonă de toleranţă-zero faţă deromi", comentează ediţia online a ziarului american Washington Post.

Pefondul măsurilor luate de Franţa împotriva romilor, criticate la nivelinternaţional, "oraşul Milano se aventurează să fie primul care răspundeaşa-numitei «urgenţe a romilor» din Italia. Sub pretextul creşterii infracţionalităţiidin cauza romilor, autorităţile milaneze intenţionează să desfiinţeze cea maimare tabără de romi din oraş, situată pe strada Triboniano. (...) În paralel,buldozerele demolează alte minitabere de romi din oraş, transmiţând ordine deevacuare numeroaselor familii de romi", explică Washington Post.

"Aceştiasunt oameni închişi la culoare, nu europeni cum suntem noi. Scopul nostru estesă nu mai existe nicio tabără de romi în Milano", declară viceprimarul dinMilano, Riccardo De Corato, citat de Washington Post.

Conformstatisticilor, în ultimii doi ani, autorităţile milaneze au expulzat peste7.000 de romi, demolând 346 de tabere ilegale. Acum, campania vizează taberecare iniţial primiseră autorizaţie, iar pretextul pentru demolarea barăcilordin zona Triboniano este construirea unei autostrăzi. Cu toate acestea, RicardoDe Corato a subliniat că mai mult este vorba de o decizie socială. "Mulţiromi sunt infractori. Îşi trimit propriii copii şi soţiile să seprostitueze", insistă viceprimarul.

Potrivitanaliştilor consultaţi de publicaţia americană, campania care se desfăşoarăacum în Milano este parte a celei mai intense campanii antiimigraţie care seremarcă în Europa Occidentală în ultimii ani. Washington Post notează cănumeroase ţări europene - Marea Britanie, Franţa, Suedia, Spania, Olanda,Elveţia - au adoptat o serie de măsuri pentru combaterea imigraţiei sau însensul interzicerii vălului islamic. "Există o tendinţă îngrijorătoare înEuropa, în sensul adoptării unor politici populiste", este de părereBenjamin Ward, director în cadrul organizaţiei Human Rights Watch.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-09-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...