2018-12-12 20:58


Orban crede într-o aderare graduală la Schengen a României

 |  17:38
Orban crede într-o aderare graduală la Schengen a României

Consilierul prezidenţial pe probleme de afaceri europene, Leonard Orban, a declarat, miercuri, în cadrul Reuniunii anuale a diplomaţiei române, că, din punctul său de vedere, aşteptările vizavi de aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen “trebuie să fie extrem de prudente”.

“O aderare graduală cred că este maximumul pe care România îl va putea obţine. Consolidarea guvernanţei Schengen este, după părerea mea, în interesul nostru fundamental. (...) Este în interesul nostru ca spaţiul Schengen să aibă mai puţine probleme decât are în momentul de faţă, pentru că o parte din rezistenţa care există în momentul de faţă în multe state membre este şi din cauza problemelor majore cu care se confruntă spaţiul Schengen”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Vorbind despre aderarea la zona euro, consilierul prezidenţial a adăugat că ţara noastră trebuie să depună toate eforturile necesare, în principal pe cele care vizează restructurarea economică. “Din ce în ce mai multe decizii se iau la nivelul zonei euro şi au un impact asupra statelor membre. Deci este extrem de important să ne situăm la masa la care se iau decizii, dar această situare să se facă doar în momentul în care nu va fi în detrimentul dezvoltării economice a României”, a explicat Orban.

Întrebat dacă este dispus să preia şefia unui nou minister al fondurilor europene, Orban a răspuns: “Nu comentez acest subiect, o să vedem ce se va întâmpla”. El a adăugat că, din punctul său de vedere, este necesară “coordonarea pe orizontală” a absorbţiei fondurilor europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-11-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...