2017-01-17 11:11

ULTIMA ORA


Organizaţia Mondială a Turismului: România se îndreaptă în direcţia cea bună

 |  17:57

România se îndreaptă în direcţia cea bună în turism şise înscrie în tendinţele europene, concentrându-se pe Munţii Carpaţi şi DeltaDunării, a declarat luni, în urma unei întâlniri cu Elena Udrea, secretarulgeneral al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai.

"Europa se îndreaptă către un turism ecologic, cătrenatură. România are o strategie şi o viziune care se îndreaptă în direcţia bunăatunci când se concentrează pe Carpaţi şi Deltă" a spus Rifai, care a adăugatcă tendinţele turiştilor sunt de a se îndepărta de destinaţiile tradiţionale delitoral şi de a găsi destinaţii alternative.

Potrivit oficialului Organizaţiei Mondiale aTurismului, turismul european a suferit din cauza crizei tocmai pentru că s-aconcentrat pe destinaţii de litoral.

"România este o destinaţie bogată, cu unextraordinar potenţial în domeniul turismului. Mandatul doamnei ministru ElenaUdrea din ultimii doi ani şi jumătate au fost cei mai dificili din ultimaperioadă. În anul 2009 turismul a scăzut, pentru ultima dată în ultimii 60 deani, cu 7%, iar primele semne de revenire au fost în anul 2010", a afirmatRifai.

El a adăugat că susţine eforturile ministerului românal Turismului de a folosi pentru promovare internetul şi reţelele sociale.

Rifai a mai spus că Udrea i-a atras atenţia asupra aceea ce mai trebuie făcut în turismul românesc, şi anume o mai bună colaborare întrestat şi mediul privat, dar şi îmbunătaţirrea sistemului de colectare astatisticilor de la touroperatori.

Întrebată dacă a discutat cu Rifai despre meciul luiBute, Udrea a afirmat: "Nu i-am povestit chiar tot, ca să nu-şi striceimpresia despre România".

"Am vorbit cu domnul Rifai despre investiţiilepe care le derulăm, fie în creşterea suprafeţie de schi, fie în turismulbalnear, dar şi despre planurile de investiţii de pe litoral sau circuiteculurale. Am vorbit despre investiţii în promovare şi despre noul brand,context în care i-am povestit şi de succesul acţiunii care a avut loc sâmbătăseara la meciul lui Lucian Bute. De asemenea, am solicitat ajutorul OrganizaţieiMondiale a Turismului pentru pregătirea documentelor necesare la achiziţiile deservicii de publicitate în vederea promovării online a turismului românesc",a afirmat ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea.

Oficialul OMT consideră promovarea alături de marisportivi o măsură inteligentă, dând ca exemplu Africa de Sud care, organizândCampionatul Mondial de Fotbal din 1990, a reuşit să schimbe într-o singură lunăpercepţia lumii nu doar despre ţară, ci despre întregul continent african.

Rifai a mai spus că în cursul zilei de luni se va întâlnişi cu preşedintele Traian Băsescu, căruia îi va înmâna o scrisoare deschisă pecare a prezentat-o tuturor şefilor de stat şi de guvern cu care s-a întâlnit înultimele nouă luni.

"E o scrisoare prin care le solicit şefilor destat să sprijine turismul", a mai spus Rifai.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-01-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image