2017-01-22 05:49

ULTIMA ORA


Organizatorii “Ice Hotel” de la Bâlea, somaţi de o firmă suedeză să schimbe denumirea obiectivului

 |  13:53
Organizatorii “Ice Hotel” de la Bâlea, somaţi de o firmă suedeză să schimbe denumirea obiectivului

Organizatorii"Ice Hotel" de la Bâlea Lac au fost somaţi de o firmă din Suedia săschimbe denumirea obiectivului turistic, pe motiv că este marcă înregistrată deaceasta, iar de luni sigla hotelului şi biletele au fost modificate, nouadenumire fiind "Hotelul de gheaţă".

ManagerulHotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, Leo Klingeis, a declarat, luni, că o firmădin Suedia a trimis o înştiinţare prin care le solicită să renunţe la denumireade "Ice Hotel".

"Înhârtia pe care am primit-o de la ei scrie că «Ice Hotel» este marca lorînregistrată şi ne cer ca până în 10 ianuarie să schimbăm denumirea hoteluluide la Bâlea Lac. Noi am angajat o firmă de avocatură specializată pe mărciînregistrate, care face verificările necesare pentru a vedea dacă esteîntr-adevăr aşa sau nu", a declarat Leo Klingeis.

Ela spus că, dacă se confirmă ca fiind marcă înregistrată denumirea de "IceHotel", vor depune o contestaţie.

"Vomface o contestaţie la această înregistrare pentru că nu cred că se potînregistra cuvinte atât de uzuale. De fapt, hoteluri există cu milioanele înîntreaga lume, iar «ice» este traducerea în limba engleză a cuvântului românesc«gheaţă». Nu cred că aşa ceva se poate înregistra ca marcă, darverificăm", a declarat Leo Klingeis.

Managerulcomplexului turistic de la Bâlea Lac realizat din gheaţă şi zăpadă a afirmatcă, începând de luni, denumirea construcţiilor este "Hotelul de Gheaţă2010", denumirea fiind schimbată din "Ice Hotel 2010".

"Nuvrem să ne ceară despăgubiri în cazul în care se dovedeşte că au dreptate, aşacă toate biletele, comunicarea şi numele oficial au fost schimbate, denumireafiind tradusă în limba română. De astăzi (luni - n.r.) hotelul se numeşteHotelul de Gheaţă", a declarat managerul complexului turistic de la BâleaLac.

Hotelulde Gheaţă are 14 camere, cea de-a şasea ediţie a construcţiei fiind mai marefaţă de cele precedente.

Constructoriilucrează, în prezent, la realizarea Bisericii de Gheaţă - parte a complexului -urmând ca sfinţirea acesteia să se facă în cursul acestei săptămâni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-01-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image