2017-01-19 00:18

ULTIMA ORA


Osama ben Laden a fost trădat de cineva chiar din ascunzătoarea sa. Membrii Navy SEAL ştiau precis şi cum este îmbrăcat liderul Al-Qaida

 |  17:08
Osama ben Laden a fost trădat de cineva chiar din ascunzătoarea sa. Membrii Navy SEAL ştiau precis şi cum este îmbrăcat liderul Al-Qaida
Unghid de buzunar cu detalii despre ascunzătoarea liderului reţelei teroristeAl-Qaida, utilizat de comandoul Navy SEAL în operaţiunea de eliminare a luiOsama ben Laden, sugerează că în complex a existat un "trădător",relatează Daily Mail.

Acestexemplar al ghidului de buzunar a fost pierdut de unul dintre membrii forţelorspeciale în timpul descinderii la complexul din Abbottabad, în nord-vestulPakistanului, în noaptea de 1 spre 2 mai.

Documentulconţine o fotografie a soţiei yemenite a lui ben Laden, Amal, a doi dintre fiiiacestuia şi a lui Khalid, alături de descrieri detaliate ale acestora.Documentul sugerează că ben Laden, în vârstă de 54 de ani, trăia înascunzătoare împreună cu trei soţii. În complex mai erau doar alţi doi bărbaţi,alături de copiii şi nepoţii acestuia.

Apariţiadocumentului generează noi întrebări despre modul în care au colectat StateleUnite informaţii despre liderul Al-Qaida. Ministrul pakistanez de Interne,Rahman Malik, fost director al Agenţiei Federale pakistaneze de Informaţii, adeclarat pentru Sunday Times că "cineva din interior a furnizatinformaţii". "Dacă nu ar fi avut informaţii precise, americanii nus-ar fi dus direct în camera lui ben Laden", a subliniat el.

Peprima pagină sunt fotografii cu ben Laden, Amal şi două imagini ale lui Khalid,fiul acestuia, una originală şi una prelucrată pentru a-l înfăţişa îmbătrânit.Pe dosul ei este fotografia mesagerului Arshad Khan şi o descriere a frateluiacestuia, de asemenea mesager.

Primapagină oferă inclusiv detalii despre hainele pe care ben Laden era aşteptat săle poarte, şi anume "haine de culoare deschisă şi o vestă închisă laculoare". Asemenea informaţii ar fi fost dificil să fie culese prinimagini din satelit. Oficiali americani au negat că au utilizat un"trădător dinăuntru", insistând că informaţiile culese le-au permissă realizeze ghidul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-02-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image