2017-01-16 20:05

ULTIMA ORA


Pădurile din Munţii Rodnei ard în continuare

 |  11:24

În ciuda intervenţiei de marţi a unui elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor, cele aproximativ 25 de hectare de pădure din Munţii Rodnei afectate de incendiile din ultimele zile continuă să ardă.

Niciunul dintre cele trei incendii localizate nu a fost stins complet, chiar dacă marţi un elicopter de tip MI17, dotat cu dispozitiv de stingere a focului, a ajuns în zonă şi a intervenit de patru ori, în special în zona Valea Căldăruşii, la nord de comuna Parva, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Vasile Trifan.

Intervenţiile în zonă continuă şi miercuri, în condițiile în care elicopterul poate transporta până la 3.000 de litri de apă, făcându-și alimentarea din lacul de acumulare de la Colibiţa, situat în Munţii Călimani.

Pompierii au acţionat cu mai multe echipaje în încercarea de a stinge flăcările care deja au afectat circa 25 de hectare de teren, după ce trei incendii de pădure au fost localizate în Munţii Rodnei, pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud. Semnalat la începutul lunii noiembrie în zona Izvorul Comarnicelor, primul incendiu a afectat şase hectare de vegetaţie uscată şi doborâturi. O zonă de 15 hectare de plantaţie de puiet şi doborâturi de răşinoase a fost afectată de al doilea incendiu apărut în zona Vârfului Căldăruşii.

Ultimul incendiu este cel din Vârful Craiului și s-a întins pe o suprafaţa de circa patru hectare.  Fiindcă intervenţiile sunt îngreunate de terenul puternic accidentat şi de sursele de apă îndepărtate, pe lângă pompieri şi personalul silvic, în zonă s-au deplasat şi locuitori ai comunelor Feldru, Rebra şi Parva pentru a da o mână de ajutor.

Până acum cauza celor trei incendii nu a fost încă stabilită, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-04

TAGURI: incendiu, păduri, RodneiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image