2018-12-12 18:35


Papa Benedict al XVI-lea a ajuns la Madrid

 |  22:23
Papa Benedict al XVI-lea a ajuns la Madrid

Papa Benedict al XVI-lea a ajuns joi la prânz la Madrid, unde era aşteptat de zeci de mii de pelerini, veniţi din toate colţurile lumii pentru marcarea Zilelor tineretului catolic.

După ce a fost primit pe aeroportul din Barajas de regii Spaniei, precum şi de câteva zeci de pelerini şi de mai mulţi copii îmbrăcaţi în uniformele gărzii elveţiene a Cetăţii Vaticanului, care scandau "acesta este tineretul Papei", suveranul pontif a ţinut un discurs simplu şi moderat, în cadrul căruia a deplâns lipsa de solidaritate, consumismul, "banalitatea trăirii sexualităţii" în rândul tinerilor şi i-a îndemnat pe aceştia să nu le fie ruşine că sunt creştini şi să se apropie de Hristos. De asemenea, el a cerut sprijin pentru tinerii şomeri, precum şi pentru depăşirea actualei crize de valori cu care se confruntă aceştia. Înainte de a ateriza în capitala spaniolă, Papa Benedict al XVI-lea le-a spus puţinilor jurnalişti care îl însoţesc în Spania că este îngrijorat de tinerii şomeri. "Actuala criză economică este şi o criză de etică, iar fără aceasta economia nu poate funcţiona, omul trebuie să fie centrul economiei, şi nu invers", a precizat el. Despre criza valorilor prin care trec tinerii a vorbit şi regele Juan Carlos al Spaniei, în discursul său de bun-venit rostit în prezenţa Papei, când suveranul spaniol şi-a manifestat bucuria pentru a treia vizită făcută de acesta în Spania.

A 26-a ediţie a Zilelor tineretului catolic se desfăşoară la Madrid în perioada 16-21 august, cu tema "Înrădăcinaţi şi înălţaţi întru Hristos, neclintiţi în credinţă", şi este a doua de acest fel care are loc în Spania, după cea din 1989, de la Santiago de Compostela.

Miercuri, mii de persoane au ieşit în stradă în semn de protest faţă de folosirea fondurilor publice pentru vizita Papei Benedict al XVI-lea, aşteptatîn Madrid.  Totodată, poliţiştii spanioli au arestat un tânăr mexican, student la chimie, care pregătea un atentat împotriva manifestanţilor critici faţă de vizita Suveranului Pontif. Mexicanul plănuia să-i atace cu gaz asfixiant şi alte substanţe chimice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Cutremur în judeţul Vrancea Acum 5 ore | (0)
Eveniment


loading...