2019-04-24 11:13


Papa Benedict al XVI-lea s-a întâlnit la Londra cu victime ale abuzurilor sexuale comise de preoţi

 |  14:12
Papa Benedict al XVI-lea s-a întâlnit la Londra cu victime ale abuzurilor sexuale comise de preoţi

PapaBenedict al XVI-lea s-a întâlnit sâmbătă, la Londra, în timpul vizitei saleoficiale în Marea Britanie, cu "un grup de victime ale abuzurilor sexualecomise de membri ai clerului", a anunţat Vaticanul, într-un comunicat.

Sâmbătă,la Nunţiatura apostolică a Londrei, echivalentă cu ambasada Vaticanului,"Sfântul Părinte s-a întâlnit cu un grup de persoane care au fost victimeale unor abuzuril sexuale comise de membri ai clerului", a anunţatVaticanul.

Benedictal XVI-lea a fost "tulburat de relatările (victimelor) şi şi-a exprimatprofunda durere şi ruşine faţă de suferinţele prin care au trecut victimele şifamiliile lor", adaugă textul.

"Els-a rugat împreună cu ele şi a dat asigurări că Biserica Catolică continuă săpună în aplicare măsuri eficiente pentru protejarea tinerilor şi că face tot ceîi stă în putinţă pentru a ancheta acuzaţiile, pentru a colabora cuautorităţile civile şi pentru a-i deferi justiţiei pe membrii clerului şi pepreoţii acuzaţi de aceste infracţiuni extreme", continuă Vaticanul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638942-10-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG