2018-07-19 06:27


Papa Francisc cere pace în Peninsula Coreeană. VIDEO

 |  14:44
Papa Francisc cere pace în Peninsula Coreeană. VIDEO

Papa Francisc a lansat duminică, în mesajul 'Urbi et Orbi', cu ocazia primei mese pascale de când a devenit Suveran Pontif, un apel la depăşirea tensiunilor între cele două Corei.

Suveranul Pontif s-a pronunţat pentru ''pace în Asia, mai ales în Peninsula Coreeană, pentru ca divergenţele să fie surmontate''. De asemenea, el a susţinut nevoia de pace între israelieni şi palestinieni şi de încetare a conflictului din Siria, subliniind şi importanţa găsirii unor soluţii politici la conflictele din mai multe state africane.

În mesajul său Papa Francisc a denunţat ''negoţul de persoane'', care este ''sclavia cea mai răspândită a secolului al XXI-lea''. Suveranul Pontif a criticat şi ''violenţa legată de traficul de droguri şi exploatarea inechitabilă a resurselor naturale''. ''Pace lumii, încă atât de divizată de cei care caută să obţină câştiguri facile!'', a mai spus Papa, adresându-se celor aproximativ 250.000 de pelerini catolici veniţi din întreaga lume în Piaţa Sf. Petru din Vatican, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-10-19

TAGURI: Peninsula Coreeana, Papa_Francisc, apel

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova