2017-01-16 17:52

ULTIMA ORA


Papa, ţinta unor împuşcături în timpul slujbei

 |  14:31
Papa, ţinta unor împuşcături în timpul slujbei

Un bărbat a deschis focul în apropierea locului în care Papa Benedict al XVI-lea oficia o slujbă.

Un bărbat a deschis focul în apropierea locului în care Suveranul Pontif oficia o slujbă, acesta aflându-se într-o vizită în Germania. Atacatorul a fost prins de poliţie, potrivit Realitatea.net.

Potrivit forţelor de ordine, care au minimalizat incidentul, acesta a avut loc cu două ore înainte de începerea slujbei de la Erfurt. Martori au declarat că autorul a fost arestat deja şi că apartamentul său este percheziţionat.

Papa se află în prima sa vizită oficială în Germania, ţara sa natală, iar Erfurt a fost a doua etapă a călătoriei sale de patru zile.

De altfel, vizita papei în ţara sa natală nu a fost lipsită de cotroverse. Dacă autorităţile de la Berlin i-au făcut o primire fastuoasă cu salve de tun, criticii Bisericii catolice au protestat cu miile pe străzi.

Nemulţumirile sunt legate de poziţia Vaticanului faţă de relaţiile homosexuale, viziunile papei privind drepturile femeilor şi abuzurile sexuale în care au fost implicaţi preoţi catolici.

"Crimele comise de preoţi împotriva copiilor şi a tinerilor, acea suferinţă de nedescris cauzată unor victime fără apărare, strigă la ceruri. Iar Papa Benedict al XVI-lea este vinovat de muşamalizarea acestor crime."


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image