2017-01-24 03:11


Părinţii tinerei înecate în Dunare ucişi cu zeci de lovituri de cuţit. Tatăl a fost găsit mort sub pat

 |  17:57
Părinţii tinerei înecate în Dunare ucişi cu zeci de lovituri de cuţit. Tatăl a fost găsit mort sub pat

PărinţiiGabrielei Mitu, tânăra din Cernavodă care s-a înecat, luni, în CanalulDunăre-Marea Neagră, au fost ucişi cu zeci de lovituri de cuţit, murind la uninterval de 15-20 de minute unul de celălalt, arată una dintre concluziilepreliminare ale medicilor legişti.

Potrivitmedicului legist Mihai Onciu de la Serviciul Judeţean de Medicină LegalăConstanţa, în urma necropsiei s-a stabilită că moartea celor doi a survenit maimultor lovituri primite în zona capului şi a gâtului.

"Decesulcelor doi soţi a survenit unei hemoragii masive, prin plăgi înţepate-tăiate lanivelul capului şi gâtului, în special pe partea dreaptă, cu secţiuni alevaselor mari de sânge. Pot spune că femeia (Elena Garoafă, de 55 de ani - n.r.)primise în jur de 25 de lovituri, iar soţul ei (Petre Garoafă, de 62 de ani -n.r.) circa 30 de lovituri cu un corp tăietor-înţepător, din care câtecinci-şase profunde”, a declarat Mihai Onciu, care a precizat că moarteaacestora a survenit la un interval de 15 - 20 de minute unul de celălalt.

Deasemenea, în cazul Gabrielei Mitu medicul legist a declarat că moartea acesteiaa fost cauzată de asfixie mecanică prin înec.

"Tânăraa murit înecată. Pe corpul ei au fost găsite şi câteva echimoze, dar acesteasunt în evaluare, să vedem dacă se poate stabili o cazualitate între ele şiînec”, a mai afirmat Mihai Onciu.

Ela mai spus că deocamdată nu s-a stabilit dacă moartea soţilor Garoafă s-aprodus înainte sau după cea a fiicei lor, acest aspect, foarte important înancheta criminaliştilor constănţeni, fiind şi el în evaluare.

GabrielaMitu, de 22 de ani, a murit luni, după ce s-a înecat în apele Canalului Dunăre- Marea Neagră.

PotrivitPoliţiei Judeţene Constanţa, lucrătorii Postului de Poliţie Transporturi NavaleCernavodă au fost sesizaţi, luni, la ora 14.40, că pe malul stâng al CanaluluiDunăre - Marea Neagră a oprit un autoturism Opel din care au coborât douăpersoane care au intrat în apă. Ulterior, la o distanţă de aproximativ 50 demetri de autoturism, în apele canalului a fost găsit cadavrul Gabrielei Mitu.De asemenea, s-a stabilit că autoturismul aparţine soţului acesteia, BogdanMitu, de 30 de ani, din aceeaşi localitate, bănuit a fi a doua persoană care aintrat în apă.

Bărbatula fost căutat, luni, până la lăsarea întunericului, fără niciun rezultat,investigaţiile fiind reluate, marţi, cu ajutorul a trei scafandri aiInspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţuluiConstanţa. Scafandrii au căutat trupul bărbatului mai multe zeci de minute,până au rămas fără oxigen în butelii, dar tot fără rezultat

Poliţiştiiconstănţeni care investighează cazul iau în calcul şi varianta ca bărbatul să ofi ucis pe femeie, după care să se fi aruncat şi el în apă pentru a-şi punecapăt zilelor. Un băiat în vârstă de 14 ani, care era luat în asistenţămaternală de către Elena Garoafă şi care era cu cei doi tineri soţi în maşină,le-a declarat anchetatorilor că Bogdan Mitu ar fi scos-o pe Gabriela cu forţadin autoturism, ar fi înecat-o şi apoi s-ar fi aruncat şi el în apelecanalului.

BogdanMitu se află şi pe lista suspecţilor în cazul dublului asasinat căruia i-aucăzut victime socrii săi, Elena Garoafă, de 55 de ani, şi Petre Garoafă, de 62de ani.

Trupurilecelor doi au fost descoperite, marţi, la o zi după moartea fetei lor. CorpulElenei Mitu fusese înghesuit într-un dulap din casă, fiind găsit de ocunoştinţă care a şi alertat autorităţile. Trupul soţului acesteia a fostdescoperit câteva ore mai târziu, sub un pat din locuinţă, chiar de cătreanchetatorii care investigau moartea Elenei Mitu.

Anchetatoriiau format un cerc de suspecţi şi au audiat până în prezent mai multe persoane,dar nu exclud nici ipoteza ca Bogdan Mitu să fie cel care i-a ucis pe cei doi,chiar şi pe soţia sa, mai ales după ce mama sa le-ar fi declarat că bărbatul arfi suferit de o formă gravă de cancer şi că ar fi fost în fază terminală.

Miercuri,reprezentanţii IPJ Constanţa au emis un comunicat de presă în care prezintăsemnalmentele bărbatului dispărut şi roagă persoanele care pot furniza oriceinformaţii în legătură cu acesta să contacteze cea mai apropiată unitate dePoliţie sau să apeleze Dispeceratul IPJ Constanţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-11-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image