2016-12-03 16:04

ULTIMA ORA


Parlamentari slovaci s-au dezbrăcat pentru a renunţa la imunitate

 |  14:11
Parlamentari slovaci s-au dezbrăcat pentru a renunţa la imunitate

Mai mulţi parlamentari din Slovacia au demarat o campanie inedită împotriva imunităţii parlamentare, înaintea unei dezbateri pe această temă dezbătută în legislativul de la Bratislava. Un grup de 17 deputaţi ai partidului Libertate şi Solidaritate (SaS) a renunţat la îmbrăcăminte, singurul accesoriu pe care l-au purtat fiind o banderolă pe care apare un îndemn pentru desfiinţarea imunităţii parlamentare. „Deputaţii sunt oameni ca şi ceilalţi şi nu au nevoie de privilegii precum imunitatea”, afirmă membrii partidului SaS. Partidul SaS a fost iniţiatorul în 2010 al unui referendum privind desfiinţarea anumitor privilegii ale aleşilor, dar votul a fost invalidat pentru insuficientă participare. „Este ultima sesiune din parlament înainte de alegerile anticipate din 10 martie şi, prin urmare, ultima şansă de a suprima imunitatea”, a declarat pentru AFP unul dintre deputaţii SaS care au pozat, Martin Chren, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-30

TAGURI: campanie anti-imunitate parlamentare, imunitate parlamentari, campanie parlament Slovacia, privilegii politicieniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Campanie de vaccinare antirujeolică DSP Suceava va iniția o campanie de vaccinare antirujeolică în comunități cu acoperire... 15 Noi 2016 | (0)
Alina Gorghiu: Era mai bine dacă Cioloș s-ar fi pus în fruntea trupelor de partid Președintele PNL, Alina Gorghiu, a răspuns ultimelor declarații ale premierului Dacian Cioloș... 29 Noi 2016 | (0)