2017-01-23 14:56


Parlamentarii italieni, cel mai bine plătiţi din Europa

 |  10:27
Parlamentarii italieni, cel mai bine plătiţi din Europa

Parlamentarii italieni au cele mai mari salarii din Europa, potrivit unui raport realizat de o comisie parlamentară la nivel european. Acest fapt ar putea creşte presiunea asupra politicienilor de la Roma de a accepta reduceri substanţiale privind propriilor venituri.

Salariul mediu brut al parlamentarilor italieni, inclusiv cheltuielile, este mai mare de 16.000 de euro, iar pentru unii poate trece de 18.000 de euro, potrivit unui sondaj al unei comisii parlamentare realizat la nivel european. Pe poziţia a doua, în topul celor mai bine plătiţi aleşi din statele zonei euro, se află aleşii francezi, cu o remuneraţie lunară brută de circa 14.000 de euro.

Parlamentarii germani câştigă în jurul a 12.600 de euro, parlamentarii spanioli obţin 4.650 de euro, excluzând cheltuielile cu secretarii, cei  greci câştigă aproape 8.600 de euro, iar cei britanici - 6.500 de euro. Într-o perioadă când populaţiei i se cere să strângă cureaua în contextul introducerii de către guvernul tehnocrat a unor măsuri de austeritate menite a reduce datoria uriaşă a ţării, acest raport va amplifica apelurile la diminuarea salariilor parlamentarilor italieni la nivel european.

La primul său discurs adresat Parlamentului italian, în luna noiembrie, premierul italian Mario Monti a spus că beneficiile şi plăţile nejustificate pentru clasele privilegiate din Italia, în special pentru parlamentari, vor fi reduse pentru a face economii şi pentru a oferi un exemplu.

Imediat ce au apărut informaţii despre reducerea beneficiilor lor, parlamentarii au început să  protesteze. Acest fapt a determinat Guvernul să stabilească că reducerea salariilor acestora stă în mâinile aleşilor, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-20

TAGURI: parlamentari, Italia, salariiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image