2017-01-19 19:30

ULTIMA ORA


Parlamentul European i-a ridicat imunitatea lui Adrian Severin

 |  17:39
Parlamentul European i-a ridicat imunitatea lui Adrian Severin
Parlamentul European a aprobat, joi,ridicarea imunităţii eurodeputatului Adrian Severin, adoptând raportul ComisieiJURI în acest sens.

Raportulredactat de europarlamentarul Francesco Speroni a fost votat prin ridicare demână, de către majoritatea eurodeputaţilor. Votul nu a fost înregistratelectronic.

Potrivitprocedurilor PE, după votul din plen, decizia de ridicare a imunităţiiva fi comunicată autorităţilor române.

Deciziade ridicare a imunităţii va fi transmisă Ministerului Justiţiei român, pentru afi înaintată DNA.

"DeciziaParlamentului European privind ridicarea imunităţii mele parlamentare este odecizie pe care o salut, întrucât deschide, după luni de ezitări şi acuzaţiinefondate, de demagogie şi minciună, calea anchetei asupra unei înscenări acărei victimă, în loc să fie apărată, a fost executată public, fărărespect pentru prezumţia de nevinovăţie sau dreptul la apărare. Am cerut mereuaceastă anchetă şi este logic să o aştept cu încredere", susţine Severin.

Elaminteşte că ridicarea imunităţii face posibilă cercetarea.

"Faptulcă această cercetare abia acum urmează să înceapă este în sine o dovadăcă tot ceea ce s-a afirmat până acum este expresia unui justiţiarism rău şimincinos. Din păcate, el nu m-a lovit doar pe mine, ci şi Româniacare, prin mine, în ultimele luni, a pierdut importante poziţii de influenţădeloc uşor de recuperat. De aceea, bucuria multor români este absurdă",mai spune el.

Severinsusţine că scandalul în care a fost implicat este rezultatul unor"manevre obscure" prin care s-a urmărit decredibilizarea sa.

"Nuvoi accepta niciodată ca interese economico-politico-mediatice meschine să măînvingă. Voi lupta până la capăt pentru a-mi demonstra nevinovăţia. A luptapentru adevăr nu este o ruşine. Ruşine este să te desolidarizezi de ceinevinovaţi, punând reputaţia deasupra adevărului şi dreptăţii. Imaginileprezentate obsedant de media sunt contrafăcute, false. Am obligaţia morală săscot la iveală adevărul din spatele acestei poveşti mincinoase. Ceea ce estecert deja este că nu am luat niciun ban şi nu am depus niciun amendament",mai spune Severin.

Eladaugă că, în calitatea sa de european, deplânge maniera în care"Parlamentul European a fugit de răspunderea care îi revenea şi atransferat cercetarea la nivelul autorităţilor naţionale, autorităţi care cugreu vor lămuri un eveniment în totalitate consumat la nivel european şi carenu au niciun interes legitim în cauză atâta timp cât faptele alegate nu auprodus niciun prejudiciu şi nu au avut niciun impact în România"."Sper că o asemenea eroare nu va transforma o problemă europeană într-unsubiect al hărţuielii politice interne româneşti", adaugă el.

"Întreagaistorie a acestui scandal a demonstrat vulnerabilitatea Parlamentului Europeanpe care înscenarea pusă la cale de nişte agenţi provocatori l-a pus imediat îndefensivă şi degringoladă, făcându-l să îşi elimine propriii membri, în loc săle apere onoarea. De aceea, sper ca încercările dificile şi nedrepteprin care am trecut şi încă mai trec, să dea impulsul necesar adoptării unormecanisme clare de natură a-i apăra pe toţi membrii Parlamentului Europeanîmpotriva repetării unor asemenea nedreptăţi. Lupta mea se dă în interesultuturor", consideră Severin.

El spunecă a fost este şi va fi un om integru care şi-a construit o viaţă publică şi ocarieră profesională exemplare. "Puţini au făcut pentru România şi pentruUniunea Europeană ceea ce am făcut eu. Nimeni niciodată nu va putea ştergeaceasta. Şi nimeni niciodată nu mă va putea opri să construiesc în continuarepentru România şi Europa", adaugă Severin.

Eurodeputatuls-a aflat în sală la momentul votului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-04-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image