2017-01-18 03:40

ULTIMA ORA


Parlamentul va dezbate în sesiune extraordinară situaţia din ţară

 |  08:37
Parlamentul va dezbate în sesiune extraordinară situaţia din ţară

Parlamentul se va reuni luni, în sesiune extraordinară, pentru a dezbate situaţia politică, socială şi economică a ţării, în contextul protestelor din stradă, şi marţi pentru a sărbători Unirea Principatelor. Sesiunea extraordinară are loc la propunerea USL, fiind singurul lucru convenit la întâlnirea opoziţiei cu reprezentanţii puterii. 

În timp ce puterea doreşte ca în Parlament să se găsească soluţii pentru detensionarea situaţiei din ţară, parlamentarii opoziţiei și-au propus să obțină în această sesiune extraordinară organizarea de alegeri anticipate.

Sesiunea extraordinară a Parlamentului ar trebui să consemneze demisia Guvernului, potrivit vicepreşedintelui PNL Victor Paul Dobre. 'Aşteptările noastre la sesiunea extraordinară: să-şi dea demisia Guvernul. Pentru că va trebui. Guvernul ăsta nu poate să mai stea. Păi, cum să stai pe jandarmi. Ştiţi că Talleyrand i-a spus odată lui Napoleon: 'Sire, cu baionetele poţi să faci ce vrei, cu o singură excepţie, nu poţi să stai cu fundul pe ele'. Ca atare, sesiunea extraordinară a Parlamentului ar trebui să consemneze demisia Guvernului', a declarat Dobre. În contextul în care conducerile celor două Camere aparţin Coaliţiei de guvernare, decizia va trebui asumată prin votul parlamentarilor.

Sesiunea extraordinară a Parlamentului ar putea identifica problemele ce duc la protestele de stradă antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, iar Parlamentul ar putea cere Guvernului anumite măsuri pentru rezolvarea problemelor, a precizat vicepreşedintele PC Bogdan Ciucă.

De asemenea, singura soluţie viabilă la nemulţumirile românilor care protestează de o săptămână în aproape toată ţara este organizarea alegerilor anticipate, a afirmat vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea. Potrivit lui Emil Boc, este de discutat dacă ar trebui să se declanşeze alegerile anticipate cu două luni mai repede decât sunt programate, iar rolul sesiunii speciale a Legislativului este mai degrabă de a reduce tensiunile actuale. Potrivit lui Mircea Toader, liderul grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, sesiunea extraordinară a Parlamentului poate să detensioneze situaţia din ţară, cu condiţia ca opoziţia să nu se cramponeze doar de demisia Executivului. ''Această sesiune extraordinară, convocată la cererea grupurilor parlamentare ale opoziţiei, pe care noi am acceptat-o, poate să detensioneze situaţia din ţară, dar eu văd o altă soluţie, o altă parte pozitivă a acesteia, dacă nu vor fi din partea opoziţiei numai acuze de genul: băi plecaţi, daţi-vă demisia, soluţia este numai demisia'', a afirmat Toader, adăugând ca toate partidele politice ar trebui să se aşeze la masă şi să rezolve ceea ce cere strada. Parlamentul este locul rezolvării problemelor 'multiple şi de înţeles' reclamate de protestatari în stradă în ultimele zile şi în cazul în care societatea civilă vrea să se implice ar trebui să se prezinte la invitaţiile la dialog lansate de guvernanţi, crede liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras. ''Considerăm că în Parlament este locul discuţiilor politice, mult mai bine decât pe stradă, unde fiecare are dreptul de a-şi spune păsurile şi opinia şi de a organiza mitinguri, marşuri, dar, pe lângă asta, încercăm ca prin discuţii în Parlament între partidele politice reprezentate la ora actuală să se discute ce e de făcut mai departe şi cum să încercăm să rezolvăm păsurile oamenilor, care sunt multiple şi de înţeles', a declarat Fekete Andras, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-28

TAGURI: parlament, sesiune, USL, PDL, UDMRComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

HUIDU
23 Ian 2012

Solutia noastra a romanil or nu este aceea de a ie si in strada! Solutia ace asta este promovata de an umiti oameni ,care au o p utere financiara (si nu n umai) in Romania, si care urmaresc numai sa distr uga. Este foarte usor sa distrugi ceva decat sa in cerci sa construiesti sau chiar sa-l inbunatatesti . Cei de la putere ar tre bui sa fie mai receptivi cu problemele populatiei, sa-i asculte si chiar sa le resolve. Trebuie sa a ccepte si ideile celor di n opozitie daca sunt buna , nu sa le ignore doar pe ntru simplu fapt ca sunt din tabara politica difer ita decat cea de la guver nare..
TINA
23 Ian 2012

Boc si Basescu sunt oamen i pol responsabili care n u trebuie isi vor da demi sia . Imi doresc o Romani e fara Crin si Ponta pt c are doar interesul propri u primeaza.
ANDERSON
23 Ian 2012

Nu avem nevoie de Antones cu si cu Ponta sa reprezi nte imaginea Romaniei. Ru sine sa va fie, oricum nu o sa va voteze nimeni!
QWERTY
23 Ian 2012

Ce sa mai discute, ca tar a era in faliment daca er a condusa de altcineva.
ANDREEA
23 Ian 2012

Ma socheaza cat de depart e poate merge USL-ul cu a ceasta campanie anti-Roma nia, anti-stabilitate si crestere economica in Rom ania si cum se mobilizeaz a politit dar si apolitic (in Spania) numai pt a m ai ajunge ei la putere si pt a calca in picioare i ar interesele nationale . Rusineee!!!!!
UN GHIVECI
23 Ian 2012

Crinule, ofileste-te mai repede! Iesi din viata po litica a tarii. Nu vezi c a propui numai “solutii ” de rasul tuturor, inc lusiv al colegilor USL i sti?!?
VEDEM TOT
23 Ian 2012

PSD-ul asta imputit crede ca mai poate ajunge la p utere sa vanda si cea a m ai ramas din tara in urma lor si ce s-a mai ridica t in timpul mandatelor lu i Basescu! N-ati fost de acord cu punctul 8 de la Timisoara ca sa puteti fu ra in continuare sub nome nclatura de socialisti, nenorocitilor!!! Sunteti aceeasi comunisti!!! Sa n e fereasca Dumnezau sa ma i veniti o data la putere ca o sa vindeti si umbra tarii, si romanii din ea ca sclavi pe unde puteti numai sa va fie voua bin e!!!!!!!
ANDREEA
23 Ian 2012

Numai alaturi de PDL vom putea intr-adevar sa redr esam aceasta tara, sa sca pam de datoriile externe si sa avem un viitor. USL nu vrea decat sa ajunga iar la putere sa ne vanda pe toti. Nu va lasati ma nipulati, nu vedeti ca lo r nu le pasa nici macar de membrii lor de partid care-i scot in strada si ii lasa sa inghete de fri g, dar mai ales de ceilal ti oameni!?!
MIRUNA
23 Ian 2012

Dar USL-istii astia chia r nu cedeaza!!! Vor cu or ice pret puterea! Calca p e cadavre pentru a-si ind eplini dorinta! yoyo: Zia re,televiziuni conduse de ei ...deci e usor sa man ipuleze lumea

Adauga un comentariu

Random image