2017-01-17 05:02

ULTIMA ORA


Partidul Popular din Spania a câştigat alegerile legislative

 |  09:03
Partidul Popular din Spania a câştigat alegerile legislative

Conform sondajului realizat la ieşirea de la urne de TNS Demoscopia, dreapta spaniolă a câştigat alegerile legislative generale organizate duminică şi s-ar putea bucura de o majoritate absolută în Congresul Deputaţilor, cu până la 185 de parlamentari, după ce a primit 43,5% din voturile exprimate.

Potrivit sondajului, după ce nu au obţinut decât 30% dintre voturile exprimate, cu maxim 119 deputaţi în camera inferioară a legislativului spaniol, socialişti (PSOE) ar pleca de la putere, cu cele mai proaste rezultate.

În asemenea condiții, liderul dreptei spaniole, conservatorul Mariano Rajoy, ar putea deveni al şaselea premier al Spaniei și ar forma astfel noul guvern fără probleme.

La aflarea rezultatelor sondajului, şefa de campanie a socialiştilor spanioli, Elena Valenciano, a spus doar că acesta 'acordă sprijin într-un grad semnificativ pentru PSOE' şi că 'ştim că vom ne vom bucura de sprijinul milioanelor de spanioli într-un moment greu'.

Ana Mato, coordonatoarea campaniei Partidului Popular, și-a declarat satisfacția pentru participarea ridicată la vot și a indicat că rezultatele sondajului potrivit căruia 'PP ar fi câştigat alegerile cu majoritate amplă' sunt considerate cu precauţie.

Conforma sondajului, Stânga Unită a crescut semnificativ în preferinţele electoratului şi ar reuşi să formeze un grup parlamentar propriu în legislativ, cu până la 11 deputaţi.  Intrarea coaliţiei de formaţiuni apropiate stângii radicale basce, Amaiur, în Congresul Deputaţilor cu maxim 7 fotolii de parlamentari ar reprezenta o altă noutate. Formaţiunea naţionaliştilor catalani (CiU) ar rămâne a treia forţă politică din legislativul spaniol(între 13 şi 15 deputați). 

Purtătorul de cuvânt al guvernului spaniol, Jose Blanco, şi ministrul spaniol de interne, Antonio Camacho, vor anunța rezultatele oficiale ale alegerilor generale de duminică începând cu ora locală 22,00, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-01-21

TAGURI: Spania, alegeriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image