2017-01-21 08:30

ULTIMA ORA


Pasajul suprateran Calea Văcăreşti-Mihai Bravu, finalizat în 2012

 |  13:31
Pasajul suprateran Calea Văcăreşti-Mihai Bravu, finalizat în 2012

Primul pasaj rutier de pe sensul Calea Văcăreşti - Şoseaua Mihai Bravu va fi finalizat anul viitor, în lunile martie-aprilie, urmând ca în a doua etapă să demareze lucrările la construirea unui al doilea pasaj pe sensul de circulaţie opus, a declarat miercuri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Edilul şef aflat în vizită de lucru pe acest şantier a fost informat de constructor că în acest moment au fost deja turnaţi pilonii podului de pe sensul Calea Văcăreşti - Mihai Bravu şi a fost comandat tablierul metalic ce urmează a fi montat în perioada următoare, informează Agerpres.

Dificultăţile pe care le întâmpină în construirea podului, a mai precizat constructorul, constau în mutarea utilităţilor din şantier.

Conform acestuia, la finalizarea celor două pasaje, circa 65% din traficul rutier din zonă va fi preluat de aceste construcţii.

Realizarea celor două pasaje rutiere supraterane pe direcţia inelului principal de circulaţie (Şoseaua Mihai Bravu - Calea Văcăreştilor) de câte două benzi de circulaţie pentru fiecare sens, vor încadra zona de tramvai existentă, cele două pasaje rutiere urmând să supratraverseze Splaiul Unirii - Râul Dâmboviţa, precum şi intersecţia Prelungirea Şoselei Mihai Bravu cu Calea Văcăreştilor.

Conectarea Splaiului Unirii la penetraţia autostrăzii Bucureşti-Constanţa va atrage un volum important de trafic de tranzit, iar aceste pasaje vor fluidiza circulaţia în zona intersecţiilor menţionate.

Valoarea contractului este de 96.864.871 lei fără TVA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
14 Sep 2011

Asta e situatia!Constructia de pasaje e singura solutie pentru problemele traficului din Bucuresti!Alta rezolvare nu are Sorin Oprescu:pasaje si parcari,pentru un parc auto care creste in progresie geometrica.

Adauga un comentariu

Random image