2019-01-16 08:34


Patronul Rodipet, trimis în judecată de procurorii DIICOT

 |  12:51
Patronul Rodipet, trimis în judecată de procurorii DIICOT

Patronul Rodipet Awdi Hassan, în vârstă de 47 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism sub acuzaţia de trafic de persoane într-un dosar care se va judeca la Tribunalul Bucureşti. 

Pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane în scopul exploatării prin muncă, a fost deferit justiţiei, în acelaşi dosar, Sweis Alex Iskander Nicola, în vârstă de 50 de ani, având cetăţenie chiliană şi iordaniană.

Awdi Hassan, cu dublă cetăţenie libaneză şi americană, în calitate de acţionar majoritar al SC Intelbiz Solutions SRL, şi Sweis Alex Iskander Nicola, în calitate de director resurse umane în cadrul acestei societăţi, au recrutat 13 persoane, cetăţeni ai Republicii Honduras, în scopul exploatării acestora, prin executarea unor activităţi lucrative în cadrul punctelor de difuzare a presei Rodipet, potrivit procurorilor DNA.

Anchetatorii au descoperit că victimele au fost cazate în condiţii insalubre, ameninţate, li s-au reţinut paşapoartele, nu au fost remunerate pentru munca prestată, primind doar sume de bani modice şi li s-a impus plata unor sume de bani substanţiale, în scopul de a-i împiedica să părăsească România.

Racolate din ţara de origine sub promisiunea asigurării unor locuri de muncă în România, victimelor li s-a promis iniţial un salariu între 700 şi 1.200 dolari/lună, însă la destinaţie, inculpaţii le-au impus să desfăşoare activităţi în calitate de muncitori necalificaţi, în cadrul grupului de firme AWDI. Astfel, acuzaţii au încălcat normele legale privind condiţiile de muncă, salarizare, sănătate şi securitate, dar şi cele privind încheierea unor contracte legale de muncă.

O anchetă în legătură cu falimentarea Rodipet a fost deschisă în 2010. Fraţii Awdi Hassan şi Awdi Mehdi, patronii Rodipet, au creat acestei societăţi un prejudiciu de 35,5 milioane de euro, potrivit anchetatorilor, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-12-03

TAGURI: trafic_de_persoane, Rodipet, Awdi_Hassan
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...