2017-01-19 13:11

ULTIMA ORA


Patru cutremure succesive au lovit Guatemala

 |  09:30
Patru cutremure succesive au lovit Guatemala

Patru cutremure succesive au zguduit luni sudul Guatemalei provocând moartea a cel puţin trei persoane și rănirea mai multora. Seismele a fost resimţite până în Salvador.

„Pentru moment, sunt trei morţi şi mai multe persoane blocate sub dărâmături, dar cazul celor din urmă trebuie să fie confirmat după întoarcerea echipelor speciale de salvare”, a declarat purtătorul de cuvânt al salvatorilor voluntari din Guatemala, William de Leon. Cel mai puternic dintre seisme a atins o magnitudine de 5,8 pe scara Richter potrivit  Institutului naţional de seismologie. Epicentrul a fost localizat în departamentul Santa Rosa, la aproximativ 130 de kilometri sud de Guatemala City.

O femeie şi-a pierdut viaţa în momentul în care propria casă s-a prăbuşit peste ea, iar o alunecare de teren a îngropat de vii alte două persoane, în propriile autoturisme.  "Am ajuns la capătul puterilor şi nu mai rezistăm! Am avut parte de alte cutremure în ultimele două luni, dar cele de astăzi au fost mult mai grave, pentru că alunecările de teren au făcut victime", a declarat o localnica, potrivit . Două mişcări tectonice cu magnitudinea 4,8 au urmat sesimului cu magnitudinea de 5,8.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-08

TAGURI: Guatemala, cutremureComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image