2018-12-11 10:05


Patru morţi şi peste o sută de răniţi, după cutremurul de joi din Japonia

 |  12:45
Patru morţi şi peste o sută de răniţi, după cutremurul de joi din Japonia
Patru persoane au fost ucise iar altepeste 100 rănite, după cutremurul cu magnitudinea de 7,1 produs joi seara înnord-estul Japoniei, zonă devastată în urmă cu aproximativ o lună de uncutremur urmat de un tsunami uriaş, potrivit Agenţiei pentru gestionare acatastrofelor şi presei.

O femeie, învârstă de 63 de ani, care era sub asistenţă respiratorie, a decedat, înprefectura Yagamata, potrivit Agenţiei.

Doi bărbaţi,în vârstă de 79 şi, respectiv, 85 de ani, au murit, în prefectura Miyagi,potrivit postului de televiziune NHK şi agenţiei de presă Jiji.

În oraşulTome din prefectura Miyagi, o femeie, în vârstă de 83 de ani, a decedat după cea fost internată în spital, a adăugat agenţia Jiji, citând un medic.

Aceastaa reevaluat numărul de răniţi la aproximativ 140, după acest cutremur, identificat ca oreplică a cutremurului cu magnitudinea 9, de la 11 martie.

Cutremuruls-a produs la ora locală 23.32 (17.32, ora României), la o adâncime de 49 dekilometri, potrivit Institutului american de geofizică USGS. Epicentrulacestuia a fost situat în Oceanul Pacific, la 66 de kilometri est de oraşulSendai, în prefectura Miyagi.

Oaleră de tsunami de până al doi metri înălţime a fost emisă şi ridicată după ooră şi jumătate,dar, la ţărm, nu s-au înregistrat valuri anormal de înalte.

Agenţiapentru siguranţa nucleară a anunţat că nicio centrală atomică din regiune nu asuferit pagube. Personalul care munceşte la centrala nucleară Fukushima Daiichi(numărul 1) a fost evacuat, ca măsură de precauţie, către interiorul insulei.

Aproximativ3,3 milioane de locuinţe au rămas fără electricitate, în regiunea denord-est, a anunţat compania locală de energie electrică, Tohoku ElectricPower.

Încutremurul urmat de un tsunami uriaş, la 11 martie, s-au înregistrat peste27.000 de morţi şi de dispăruţi, potrivit poliţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-06-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...