2018-12-11 09:32


Patru persoane, trimise în judecată pentru export de celule stem fără autorizaţia ANT

 |  12:46
Patru persoane, trimise în judecată pentru export de celule stem fără autorizaţia ANT
Patru persoane, printre care directorulexecutiv al Epsilon SRL Gabriel Anastase, au fost trimise în judecată deprocurorii DIICOT pentru export de celule stem fără autorizaţia AutorităţiiNaţionale de Transplant.

ProcuroriiDirecţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şiTerorism (DIICOT) - Structura Centrală i-au trimis în judecată pe directorulexecutiv al firmei Gabriel Anastase, Constantin Preda, Maria Panduru şiNicoleta Liseanu, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de DIICOT.

Ceipatru sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic deţesuturi, scoatere din ţară de ţesuturi şi celule de origine umană, fărăautorizaţie specială emisă de Agenţia Naţională de Transplant.

Anchetatoriiau stabilit că Gabriel Anastase, director al SC Epsilon SRL, societatefuncţionând sub denumirea de Stem Safe Epsilon - Bancă de Celule Stem, aconstituit un grup infracţional organizat, împreună cu Constantin Preda, MariaPanduru şi Nicoleta Liseanu, având drept scop prelevarea de celule stem pentrutransplant, în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale.

Înperioada aprilie - septembrie 2010, prin distribuirea de pliante în spitale şiclinici din Bucureşti, Călăraşi şi Târgovişte sau prin intermediulinternetului, cei patru au încheiat contracte cu 22 de persoane interesate, învederea recoltării de celule stem şi le-au pus la dispoziţie kit-urile derecoltare a materialului biologic.

Pentruaceasta au perceput sume de bani cuprinse între 2.500 şi 5.000 de lei.

Celulelestem erau recoltate de la paciente la naştere, conform contractului încheiat şipredate inculpaţilor, fiind ulterior transportate, prin intermediul unei firmede curierat, în Madrid, Spania, pentru păstrare la o clinică de profil.

Toatăaceastă activitate a fost desfăşurată fără ca societatea SC Epsilon SRL sădeţină autorizaţie specială emisă de Agenţia Naţională de Transplant.

ProcuroriiDIICOT au trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-06-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...