2017-01-19 13:27

ULTIMA ORA


Patru suspecți și un polițist, reținuți pentru contrabandă

 |  11:58
Patru suspecți și un polițist, reținuți pentru contrabandă

Procurorii DIICOT au reținut cinci persoane şi au propus pentru audieri alți 16 suspecți,  sub acuzația de contrabandă cu ţigări. Țigările erau aduse din Republica Moldova, iar printre cele cinci persoane se află și un ofiţer specialist 1 în cadrul Biroului Supraveghere Control Trecere Frontieră - IJPF Vaslui.

  

Autoritățile au efectuat 14 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Vaslui şi Galaţi, într-un caz de traficanţi de ţigări, în care vizau un grup constituit din 15 persoane, cetăţeni români şi moldoveni, specializat în contrabandă.

Mihov Petru, împreună cu alte persoane, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat Olaru Florinel Iulian - comisar, ofiţer specialist 1 în cadrul Biroului Supraveghere Control Trecere Frontieră din IJPF Vaslui -, Andriuţă Lucian şi Coşug Traian, fost inspector, respectiv agent de poliţie în cadrul IJPF Vaslui - Sectorul Poliţiei de Frontieră Huşi.

În perioada mai 2010- octombrie 2011, membrii grupului au introdus ilegal pe teritoriul României însemnate cantităţi de ţigări cu sprijinul inculpaţilor.

De proveniență din Republica Moldova, țigările erau introduse în ţară prin alte puncte decât cele destinate controlului vamal, pe raza judeţului Vaslui.

Prin sustragerea de la plata taxelor vamale, prejudiciul este evaluat la aproximativ 1.400.000 de lei, informează Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-17

TAGURI: țigări, contrabandă, polițistComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image