2017-01-21 06:14

ULTIMA ORA


PCM a anulat Congresul de la Târgu Secuiesc, în urma arestării primarului Racz Karoly

 |  13:04
PCM a anulat Congresul de la Târgu Secuiesc, în urma arestării primarului Racz Karoly

Partidul Civic Maghiar a decis săanuleze Congresul formaţiunii, care urma să aibă loc luni la Târgu Secuiesc,precum şi participarea la manifestările programate la Târgu Secuiesc marţi, deZiua Maghiarilor de Pretutindeni, în semn de solidaritate cu primarul oraşului,arestat pentru luare de mită.

Într-uncomunicat de presă, PCM a anunţat că, având în vedere că la Târgu Secuiesc s-acreat o situaţie "neaşteptată şi extraordinară", ca urmare aarestării primarului Racz Karoly, gazda manifestărilor programate în municipiupentru 14 şi 15 martie, s-adecis anularea Congresului PCM, care urma să aibă loc luni la Târgu Secuiesc. La congres ar fiurmat să participe liderii centrali şi teritoriali, aleşii locali şi judeţeniai PCM, pentru a marca trei ani de la înregistrarea formaţiunii ca partid.

De asemenea, PCMa anunţat că nu va mai participa la manifestarea principală organizată de 15martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, de la Târgu Secuiesc.

ConducereaPCM subliniază că trebuie să se ţină cont de prezumţia de nevinovăţie şi sedeclară convinsă că primarul Racz Karoly (PCM) este nevinovat, reprezentanţiiformaţiunii declarându-se încrezători în obiectivitatea justiţiei.

Totodată,conducerea PCM susţine că nu exclude ca UDMR să se afle"în spatele arestării" primarului din Târgu Secuiesc, arătând cădenunţătorul edilului ar fi un apropiat al UDMR.

În finalulcomunicatului de presă, PCM îi îndeamnă pe localnicii din Târgu Secuiesc ca eisă participe la manifestările care vor avea loc în municipiu de ZiuaMaghiarilor de Pretutindeni.

În fiecarean, mii de oameni participă, în centrul municipiului Târgu Secuiesc, lamanifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale al Maghiarilor dePretutindeni. Manifestările centrale din Târgu Secuiesc încep, conformtradiţiei, cu parada locuitorilor din comunele aflate în apropierea oraşului,care defilează în căruţe, purtând costume populare şi cântând muzicătradiţională.

Primarul municipiuluiTârgu Secuiesc, Racz Karoly, a fost reţinut, vineri seară, de procurorii DNA -Serviciul teritorial Braşov, pentru luare de mită, după ce ar fi cerut 41.000de lei de la administratorul unei societăţi comerciale din localitate pentru asprijini firma în contractul cu Primăria. Primarul a fost prins, vineri, înflagrant delict de procurorii DNA, în timp ce primea o tranşă de 10.000 de leide la administratorul societăţii respective.

Potrivitunui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după încheierea, la15 februarie 2010, a unui acord-cadru de prestări servicii între municipiulTârgu Secuiesc şi o societate comercială (acord ce avea ca obiect furnizarea deproduse de carieră şi balastieră), Racz Karoly, în calitate de primar al oraşului,i-a pretins administratorului firmei respective o sumă de bani în scopulderulării fără probleme a contractului, şi anume "emiterea de comenzi dinpartea Primăriei şi aprobarea cu celeritate a plăţii produselor livrate".

Astfel, înperioada aprilie 2010 - februarie 2011, Racz Karoly a primit de laadministratorul societăţii respective, cu titlu de mită, suma de 41.000 de lei.Societatea a plătit lunar câte 4.000 de lei în perioada aprilie-octombrie,10.000 de lei în luna noiembrie 2010 şi 3.000 de lei la 17 februarie 2011,potrivit anchetatorilor.

PrimarulRacz Karoly se află la primul mandat şi a fost ales pe listele Partidului CivicMaghiar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-06-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image