2018-12-14 21:25


PDL ar putea încheia un protocol cu partidul lui Sarkozy

 |  14:52
PDL ar putea încheia un protocol cu partidul lui Sarkozy
MinistrulTeodor Baconschi a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că i-a propus secretaruluigeneral al UMP, partidul de guvernământ din Franţa, un protocol de colaborarecu PDL, ambele formaţiuni făcând parte din aceeaşi familie politică apopularilor europeni.

"PDLşi UMP fac parte din aceeaşi familie politică a Partidului Popular European.I-am prezentat domnului Cope, secretarul general al UMP, un proiect de protocolde cooperare între cele două formaţiuni", a declarat Baconschi pentruMEDIAFAX.

Ministrula spus că acest proiect de protocol "va intra în studiu". "Avemviziuni comune asupra afacerilor europene şi este important ca pe viitor săexiste o punte solidă de legătură între cele două organizaţii. Este un protocolstandard. Toate partidele politice din fiecare familie politică din Europa îşibazează relaţia pe asemenea documente", a mai spus ministrul care s-aîntâlnit, la Paris, cu secretarul general al UMP, Jean-Francois Cope.

Uniuneapentru o Mişcare Populară (Union pour un Mouvement Populaire - UMP) este oformaţiune politică de dreapta din Franţa, înfiinţată la 23 aprilie 2002 pentrua susţine candidatura lui Jacques Chirac pentru un al doilea mandat în funcţiade preşedinte al Franţei.

Primulpreşedinte al formaţiunii a fost Alain Juppe, în prezent ministru al AfacerilorExterne. Juppe a demisionat la 16 iulie 2004. Succesorul său, a fost ales pe 28noiembrie 2004, în persoana lui Nicolas Sarkozy. După ce acesta a devenit preşedinteleFranţei postul de preşedinte al partidului este îndeplinit de către Jean-ClaudeGaudin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-06-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...