2019-04-26 03:22


PDL după ce a votat legea privind TVA şi neimpozitarea pensiilor: Am greşit

 |  16:26
PDL după ce a votat legea privind TVA şi neimpozitarea pensiilor: Am greşit

Liderulgrupului deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, cădemocrat-liberalii au depus o propunere legislativă pentru a corecta eroarea dela votul dat în favoarea reducerii TVA şi neimpozitării pensiilor sub 2000 lei,arătând că iniţiativa prevede că se va reveni la textele iniţiale.

"Eroareafăcută la votul final, prin adoptarea a două proiecte legislative referitoarela TVA şi pensii, o îndreptăm pe două căi. Prima cale, prin depunerea astăzi(miercuri - n.r.) a unei iniţiative legislative a grupului PDL şi a altorparlamentari prin care revenim la cele două texte de lege iniţiale cu TVA şipensiile, iar, pe viitor, pentru a evita astfel de situaţii, vom cere SecretariatuluiGeneral să descrie amănunţit proiectele. De regulă, acum se spune iniţiativaPLX 725, este greu de identificat", a explicat Toader, la o conferinţă depresă.

MirceaToader a spus că eroarea, pe care şi-o asumă, a fost făcută la votul final,arătând că, la dezbaterile generale din plen asupra iniţiativelor legislativeprivind reducerea TVA şi a neimpozitării pensiilor sub 2000 lei, grupul PDL aspus clar că nu susţine reducerea TVA, având în vedere că acest lucru nu vaduce la scăderea preţurilor şi nu poate fi aplicată. Iniţiativa privindneimpozitarea pensiilor sub 2000 lei aparţine unui parlamentar PDL care a spus,în plen, că şi-o retrage, a susţinut Toader.

Liderul PDLa mai arătat că proiectul de lege privind reducerea TVA la produsele alimentarede bază nici nu poate fi aplicată, este imposibil de urmărit sistemul defiscalizare al TVA.

Întrebatdacă va cere preşedintelui să nu promulge cele două proiecte de lege, liderulPDL a răspuns: "Nu este problema noastră ce face preşedintele"."Aceasta este calea parlamentară, preşedintele are dreptul de a faceanalize, dar grupul nostru a depus o iniţiativă legislativă pentru a îndreptaaceastă eroare", a adăugat Mircea Toader.

Iniţiativalegislativă a PDL prin care s-ar îndrepta "eroarea" adoptării celordouă proiecte de lege va intra, mai întâi, în dezbaterea Senatului şi va fisolicitată procedura de urgenţă, a mai spus liderul PDL.

El aexplicat că eroarea a fost făcută din "lipsă de comunicare" şiaceasta este calea prin care PDL încearcă să o îndrepte, adăugând că pe viitortrebuie să verifice mai bine proiectele de lege supuse votului.

"Nu ammai avut asemenea situaţie. Este prima dată, nu caut scuze că am avut peordinea de zi două legi urgente", a adăugat Mircea Toader.

PlenulCamerei Deputaţilor a adoptat, marţi, la sesiunea de vot final, cu unanimitate,un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD+PC şi PNL prin care se instituieaplicarea TVA de 5% la alimentele de bază, cum ar fi pâinea, carnea, laptele,uleiul vegetal şi zahărul. În favoarea acestui proiect a votat şi ministrulFinanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Tot marţi,Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă a deputatului PDL MirciaGiurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabillunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de2.000 de lei neimpozabile lunare".

Pentruambele proiecte, Camera este forul decizional şi urmează să fie transmisepreşedintelui pentru promulgare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-12-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG