2019-03-24 00:58


PDL este în ilegalitate

 |  10:40
PDL este în ilegalitate

Documentele adoptate în urma Convenţiei Naţionale din 14 mai 2011 de Partidul Democrat Liberal nu au fost înregistrate în termenul impus de lege ceea ce înseamnă că partidul riscă dizolvarea.

Viorel Rânghilescu, preşedintele Partidului Democrat, susține că dizolvarea PDL ar trebui să aibă loc la Tribunalul Bucureşti pe data de 8 septembrie. Acesta va cere şi Ministerului Public să solicite Tribunalului Bucureşti dizolvarea PDL.

„În teorie, orice persoană poate cere radierea unui partid ilegal. Dar eu sunt parte interesată. [...] Sunt preşedinte al Partidului Democrat, înfiinţat în 1989, în perioada Revoluţiei, înscris şi la OSIM“, a explicat Rânghilescu, prezentând certificatul primit de la OSIM, în cadrul emisiunii "Subiectiv" de la , de vineri seară, moderată de Răzvan Dumitrescu.

„Am încercat să înscriem partidul la Tribunalul Bucureşti, dar premierul României, domnul Emil Boc, a semnat un document prin care a angajat casa de avocatură Stoica şi Asociaţii pentru a lupta împotrvia drepturilor noastre constituţionale şi legale", a mai spus Rânghilescu. Viorel Rânghilescu, președintele Partidului Democrat, a cerut radierea PDL din registrul partidelor politice, pentru că nu mai funcționează legal. Acesta a obținut un termen pentru 8 septembrie. Parchetul a încercat să tergiverseze acțiunea, dar nu are cum să blocheze radierea, odată ce legea funcționării partidelor politice este foarte simplă și clară, iar articolul 24 din această lege stipulează că în 30 de zile de la schimbarea Statutului trebuie îndeplinite proceduri obligatorii la Tribunalul București. Odată ce instanța constată neîndeplinirea obligațiilor stipulate în această lege, partidul poate fi dizolvat. În mod normal Parchetul ar fi trebuit să ceară dizolvarea PDL încă din data de 14 iunie 2011, potrivit


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-24

TAGURI: PDL, ilegalitate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...