2017-01-19 09:03

ULTIMA ORA


PDL propune interzicerea cerşetoriei

 |  11:37
PDL propune interzicerea cerşetoriei

Deputatul PDL Ştefan Pirpiliu a înaintat o propunere legislativă care interzice cerşetoria. Proiectul de lege prevede pedeapsa cu închisoarea pentru persoanele care cerșesc, precum şi amenzi pentru cei care oferă bani cerşetorilor.

Persoanele care cerșesc pot primi între şase luni şi doi ani de închisoare, iar cei care oferă bani cerşetorilor se pot alege cu amenzi între 300 şi 600 de lei.

Textul de lege, conform căruia cerşetorul este "persoana care solicită publicului ajutor material", iar cerşetoria este "acţiunea de a cerşi şi rezultatul ei; strângere de bani ca mijloc de existenţă", a fost depus în această lună şi se află la Senat.

În această propunere legislativă "obţinerea de bani prin cerşetorie de către o persoană constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni la doi ani", iar "darea de bani către o persoană care practică cerşetoria constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 300 la 600 lei". Totodată, conform proiectului sumele de bani obţinute prin cerşetorie se confiscă.

Autorităţile cu atribuţii în domeniul asigurării ordinii şi liniştii publice ar urma să se ocupe de punerea în practică a prevederilor acestei legi, informează Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-12

TAGURI: Ştefan_Pirpiliu, PDL, cerșetorieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

BOC
28 Dec 2011

stim noi ptce!cu asa o gu vrnare vom ajunge o tara de cersetori la portile i nchise din apus!!!!!!!!!! !!!!!

Adauga un comentariu

Random image