2017-01-17 21:52

ULTIMA ORA


PE analizează datoria externă a Libiei faţă de România

 |  09:49
PE analizează datoria externă a Libiei faţă de România

Un comunicat de presă difuzat de cabinetul europarlamentarului Petru Luhan informează că Parlamentului European(PE), care a decis joi trimiterea unei delegaţii în Libia în perioada 2 - 4 noiembrie, va pune în discuție printre alte teme de securitate internaţională și subiectul datoriei externe a Libiei.

„Sperăm ca noul Guvern al Libiei să aibă o poziţie concretă şi pozitivă faţă de datoriile sale externe, astfel încât România să îşi recupereze creanţele în cât mai scurt timp. Ţinând cont de situaţia actuală din această ţară, ar fi indicat să se ia în calcul, de către creditori, o eşalonare a plăţilor”, a declarat europarlamentarul Petru Luhan, vice-coordonator al Sub-Comisiei pentru Securitate şi Apărare din cadrul Parlamentului European, potrivit Agerpres.

În baza Acordurilor de colaborare semnate în anii 1974, 1979, 1981 şi 1984, România are de recuperat o datorie de peste 60 de milioane de dolari de la Libia, sumă ce provine din exporturi de arme şi din lucrări de construcţii realizate de către firme românești.

Până în prezent datoria externă a Libiei este de 3,3 miliarde dolari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-24

TAGURI: PE, datorie, LibiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image