2017-01-18 01:26

ULTIMA ORA


Pensionarii militari depun plângeri penale împotriva lui Boc, Oprea, Igaş şi Maior

 |  13:07
Pensionarii militari depun plângeri penale împotriva lui Boc, Oprea, Igaş şi Maior

SindicatulCadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere şi în Rezervă depune, joi, laParchetul ICCJ plângeri penale împotriva premierului, a miniştrilor GabrielOprea, Traian Igaş, a directorului SRI, George Maior, pentru nerespectarealegislaţiei şi a hotărârilor judecătoreşti privind pensiile.

MilitareDisponibilizate, în Retragere şi în Rezervă (SCMD) a declarat, joi, pentruMEDIAFAX, că plângerile penale care urmează a fi transmise parchetului reclamă"neaplicarea hotărârilor judecătoreşti privind recalcularea pensiilorprecum şi neaplicarea normelor statului de drept".

SCMDinvocă încălcarea Constituţiei, a legislaţiei europene, a dreptului laproprietate şi contestă poziţia oficială a Guvernului potrivit căreiahotărârile judecătoreşti care prevăd suspendarea hotărârii de guvern 735 suntaplicabile numai reclamanţilor în dosar.

ValeriuPricină a mai declarat că, de asemenea, SCMD pregăteşte iniţierea unui procesîmpotriva şefilor centrelor militare care au eliberat adeverinţele pe bazacărora au fost recalculate pensiile, deoarece acestea nu au fost emise deautorităţile competente, nu indică sursa veniturilor înscrise şi nu suntsemnate de organul financiar contabil.

Pricinăa spus că sindicatul a primit "tone" de sesizări din parteapensionarilor militari care reclamă faptul că au primit pensii mult mai micidecât cele care li se cuveneau de drept.

"Dealtfel, cu excepţia câtorva plutonieri în cazul cărora calculaţiile iniţialefuseseră greşite şi care au primit într-adevăr sume în plus, toţi pensionariimilitari au primit mai puţin la pensie decât li se cuvenea", a spus ValeriuPricină contrazicând astfel Ministerul Apărării care a anunţat miercuri cănicio pensie sub 3.000 de lei nu va scădea după recalculare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-02-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MIHU
13 Ian 2011

Timpul trece ca si gandul si la toti ne vine randu l.Au mai fost dicatori nu e Basescu unicul,dar au sfarsit cu totii rau.Batj ocura la care supun popul atia acesti escroci o vor plati la un moment dat.E ste un genocid social dic tat cu buna stiinta.

Adauga un comentariu

Random image