2018-12-10 15:24


Pentagonul colaborează cu un furnizor de arme al regimului din Siria

 |  08:31
Pentagonul colaborează cu un furnizor de arme al regimului din Siria

Senatorii americani au criticat încheierea de către Pentagon unui contract cu Rosoboronexport, fabricant de arme rus, care a furnizat elicoptere armatei afgane. După apariţia unor informaţii că aceeaşi companie a vândut arme şi regimului sirian, oficiali ai armatei americane au susţinut că încheierea contractului a avut loc anterior crizei din Siria.

Oficiali militari americani au afirmat că era singura modalitate de a consolida flota de elicoptere ruse ale armatei afgane. "Noi nu cumpărăm elicoptere pentru regimul sirian. Cumpărăm elicoptere pentru a susţine armata aeriană afgană", a afirmat George Little, responsabilul de relaţii cu presa a Pentagonului.

Într-o scrisoare adresată luni secretarului Apărării, Leon Panetta, senatorul John Cornyn s-a arătat indignat de cumpărarea unor elicoptere Mi-17 pentru Afganistan de la Rosoboronexport.

Statele Unite se angajau să cumpere 21 de astfel de aparate de zbor de la Rosoboronexport, până în 2016, valoarea lor fiind estimată la 375 de milioane de dolari, putând ajunge la 550 de milioane de dolari în cazul unor achiziţii suplimentare, potrivit contractului. "Acest contract este singura metodă legală pentru Departamentul Apărării pentru a furniza aceste aparate, şi piese ataşabile, sigure şi fiabile armatei afgane", a explicat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

"Rosoboronexport continuă să furnizeze arme şi muniţii regimului lui Bashar al-Assad (...), şi există unele dovezi care indică utilizarea acestor arme de către forţele armate siriene asupra populaţiei civile", a recunoscut subsecretarul Apărării pe probleme politice, James Miller, potrivit Mediafax..


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-06

TAGURI: Pentagon, Siria, Rosoboronexport, armă
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...