2017-01-20 16:03

ULTIMA ORA


Pentagonul confirmă că un doctor pakistanez a ajutat la eliminarea lui bin Laden

 |  17:06
Pentagonul confirmă că un doctor pakistanez a ajutat la eliminarea lui bin Laden

Ministrul american al apărării Leon Panetta a recunoscut în mod public pentru prima dată că un doctor pakistanez le-a oferit informaţii vitale Statelor Unite ale Americii înaintea asaltului asupra ascunzătorii din Abbottabad a lui Osama bin Laden, ce s-a soldat cu uciderea fostului lider al-Qaida, relatează sâmbătă Al Jazeera.

În context, Panetta şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea doctorului respectiv, Shikal Afridi, care a fost arestat şi acuzat de trădare de autorităţile pakistaneze, potrivit Agerpres.

Într-un interviu pentru CBS ce urmează să fie difuzat duminică, Panetta a confirmat că Afridi, un doctor pakistanez din Abbottabad, lucra de fapt pentru serviciile secrete americane, colectând mostre de DNA pentru a atesta prezenţa lui bin Laden.

O echipă Navy Seals l-a omorât pe bin Laden - creierul din spatele atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 din SUA - la 2 mai, într-un raid asupra complexului acestuia din Abbottabad, la nord de capitala pakistaneză Islamabad, iar ulterior i-a aruncat cadavrul în mare.

'Sunt foarte îngrijorat cu privire la ce s-a întâmplat cu acest om /.../ care ne-a oferit informaţii foarte utile acestei operaţiuni', a explicat Panetta, potrivit unor extrase din interviu. 'El nu a trădat în niciun fel Pakistanul. Pakistanul şi SUA împărtăşesc o cauză comună împotriva terorismului /.../ şi cred că ei greşesc dacă iau astfel de măsuri împotriva cuiva care a ajutat lupta împotriva terorismului', a subliniat oficialul american.

Totodată, fostul şef CIA a mai spus că el crede în continuare că cineva de rang înalt din Pakistan ştia unde se ascundea Osama bin Laden înainte ca americanii să îl găsească. 'Personal cred că cineva trebuie să fi ştiut ce se întâmpla în acel complex. Nu uitaţi că acest complex avea ziduri de peste cinci metri /.../ Era cel mai mare complex din zonă', a adăugat el. 'Deci, ne putem gândi că cineva şi-ar fi pus măcar întrebarea 'Ce dracu se întâmplă acolo?'', a conchis ministrul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image