2019-01-23 22:37


Pentagonul plănuieşte să trimită 1.400 de puşcaşi marini suplimentari în Afganistan

 |  13:11
Pentagonul plănuieşte să trimită 1.400 de puşcaşi marini suplimentari în Afganistan

Secretarulamerican al Apărării, Robert Gates, a hotărât să suplimenteze forţele de luptăîn Afganistan cu 1.400 de puşcaşi marini, într-o mişcare-surpriză deimpulsionare a campaniei de primăvară, potrivit unor oficiali, citaţi decotidianul Wall Street Journal în ediţia electronică.

Aceastămişcare-surpriză ar avea ca scop să consolideze poziţiile câştigate în domeniulsecurităţii, înainte ca preşedinţia americană să înceapă retragerea trupelordin Afganistan, în iulie. Batalionul de puşcaşi marini ar putea începe săsosească pe teren încă de la jumătatea lui ianuarie. Cel mai probabil, acestetrupe vor fi mobilizate în sud, în jurul Kandaharului, regiune în care StateleUnite şi-au concentrat trupele, în ultimele luni.

Comandanţiidin Afganistan şi susţinătorii strategiei, de la Washington, afirmă căsuplimentarea temporară a forţelor din prima linie ar putea ajuta larespingerea unei ofensive de primăvară din partea unor militanţi talibani, carese întorc din Pakistan. Comandanţii examinează şi alte propuneri desuplimentare temporară a trupelor de luptă în Afganistan, în plus faţă depuşcaşii marini, autorizaţi miercuri. Dacă vor fi aprobate, forţa din primalinie de luptă ar putea creşte, în total, cu aproximativ 3.000 de militari.

Darcomandanţii americani din Afganistan sunt supuşi unei intense presiuni, pentrua prezenta progrese durabile, în prima jumătate a lui 2011. Oficialii militarise tem că o intensificare a atacurilor talibanilor, în primăvară, ar puteaconvinge Casa Albă că strategia de război a Pentagonului este eronată şi căretragerea trupelor -ale cărei detalii nu au fost, încă, stabilite- ar trebui accelerată.

Estede aşteptat ca unii congresmeni democraţi să pună la îndoială hotărârea desuplimentare a trupelor, chiar dacă este doar temporară, având în vedere căStatele Unite şi aliaţii lor se pregătesc de retragere, a declarat unfuncţionar de rang înalt din cadrul Congresului. Deşi nu este necesarăaprobarea Congresului pentru această suplimentare, susţinerea Legislativuluieste importantă pentru oficialii de la Pentagon şi comandanţi, care vor caparlamentarii americani să respecte această strategie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-11-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...