2018-12-15 06:38


Percheziţii DIICOT în Bucureşti, Ilfov, Bacău şi Călăraşi

 |  11:08
Percheziţii DIICOT în Bucureşti, Ilfov, Bacău şi Călăraşi

Procurorii DIICOT au demarat, vineri dimineaţa, percheziţii la 18 adrese din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Bacău, după ce au prins în flagrant delict un grup de persoane care încercau să pună în circulaţie 100.000 de lei falşi. La sediul DIICOT vor fi aduse 20 de persoane pentru audiere.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală întreprind 18 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti (15) şi a judeţelor Ilfov (una), Călăraşi (una) şi Bacău (una), în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, format din cetăţeni români, specializat în falsificarea de bancnote din cupiura de 100 lei şi punerea în circulaţie a bancnotelor contrafăcute", informează site-ul oficial DIICOT.

Demersurile autorităţilor au scos în evidenţă faptul că activitatea infracţională se desfăşoară în municipiul Bucureşti, unde învinuiţii produc bancnotele prin fotocopiere (off-set) şi le plasează pe piaţă efectuând tranzacţii comerciale (cumpărări de bunuri de valoare redusă, obţinând diferenţa de preţ). Membri ai grupării au fost depistaţi în flagrant delict în timp ce încercau să plaseze suma de 100.000 de lei, în bancnote contrafăcute. Cercetările procurorilor DIICOT sunt realizate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul DCCO, DIC şi cu suportul tehnic al DGIPI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-01-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...