2017-01-19 09:09

ULTIMA ORA


Percheziţii DNA la un apartament aparţinând unei rude a ministrului Borbely

 |  12:43
Percheziţii DNA la un apartament aparţinând unei rude a ministrului Borbely
Procurorii DNA fac o percheziţie, miercuri dimineaţă,într-un imobil care ar aparţine unei rude a ministrului Laszlo Borbely, îndosarul în care se fac cercetări privind un presupus trafic de influenţăprivind atribuirea unor contracte de lucrări ale ANAR către o firmă din NegreştiOaş.

Percheziţia are loc într-un imobil situat pe CaleaVictoriei.

Ministrul Mediului Laszlo Borbely ar fi beneficiat delucrări de 20.000 de euro pentru amenajarea unui apartament, în schimbulinfluenţei sale în atribuirea unor contracte de lucrări ale Administraţiei Naţionale"Apele Române" către o firmă din Negreşti Oaş.

Această firmă, pe care ministrul Mediului ar fifavorizat-o, conform DNA, în schimbul unor lucrări la un apartament, LescaciCom SRL a primit în ultimii patru ani 37 de lucrări publice, 34 dintre ele dela "Apele Române", în valoare de peste 310 de milioane de lei, 18 întimpul mandatului demnitarului.

Procurorii anticorupţie orădeni au început deja urmărireapenală în acest dosar împotriva unicului asociat al firmei beneficiare a lucrărilor,SC Lescaci Com SRL din Negreşti Oaş, pe nume Ioan Ciocan, dar şi împotriva unuiconsilier al lui Borbely, Szepessy Szabolcs, care ar fi intermediat între omulde afaceri şi ministru, potrivit datelor comunicate MEDIAFAX de către DNA.

Ioan Ciocan este învinuit pentru cumpărare de influenţă,iar Szepessy Szabolcs pentru complicitate la infracţiunea de cumpărare deinfluenţă.

"În cursul anului 2011, învinuitul Ciocan Ioan, încalitate de reprezentant legal al firmei mai sus menţionate (n.r. - SC LescaciCom SRL), prin intermediul învinuitului Szepessy Szabolcs, consilier personalal ministrului Mediului şi Pădurilor, a cumpărat influenţa numitului BorbelyLaszlo, ministru al Mediului şi Pădurilor, prin efectuarea în folosul acestuiade lucrări de amenajare a unui apartament, lucrări în valoare de aproximativ20.000 de euro, pe cheltuiala societăţii sale. Lucrările au fost realizate înscopul obţinerii, prin intermediul influenţei de care se bucură ministrulMediului şi Pădurilor, de contracte cu Administraţia Naţională «Apele Române»,instituţie aflată în coordonarea acestui minister, cât şi pentru a obţine cuprioritate plata unor lucrări contractate anterior cu aceeaşi instituţie publicăşi aflate deja în execuţie", a informat Direcţia Naţională Anticorupţie.

Conform declaraţiei de avere, ministrul Mediului nudeţine în proprietate vreun apartament. Surse judiciare susţin că ar fi vorbade un apartament aflat în proprietatea familiei ministrului Mediului. Aceleaşisurse afirmă că luni au avut loc percheziţii legate de acest dosar, inclusiv laMinisterul Mediului.

Învinuiţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, înconformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 din Codul de procedură penală,precizează DNA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-02-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image